20 Eylül 2013 Cuma

OKUMA, YEME VE SÜRÜNME HALLERİ :))

''İnsanlar kötüydü, kitaplara sığındım..'' demiş Cemil Meriç.
ne zaman az okusam, kitaplardan uzaklaşsam boş işlere dalıp, düşünüp kendime acı çektiriyorum adeta. Bu nedenle kitap okuma hallerine ağırlık verme kararı alıyorum. Kitap okumak terapim,huzurum,başka dünyalara uçuşum.. 
Allah daha çok okumayı, okuduklarımızı hayra dönüştürmeyi hayırlı işlerimizde kullanmayı ve tabi ki ilk emir ''اقرا'' yı hakkıyla yerine getiren kulların eylesin bizi :) Aminn..
çay muhabbettir, iyi ki çay haram kılınmamış yoksa ne olurdu halimiz? :))
Debbie serisine başladım bu kitabı bu gece bitiririm, çok rahatlatıcı, kafanızı zorlamayan akıcı bir kitap :)okuyanın begeneni çok,ama dili fazla basit daha edebi kitaplardan hoşlanıyorum :) yine de güzel hakkını yemeyelim :) serinin diğer kitaplarını almadım almak isterim ama cok kitabım var..
yine kitap.. yine çay :)) ve portakallı cİn :)) 
bu deneme türünde bir kitap oldugu için romanlardaki gibi hızla okuyup gecmek istemiyorum.
Ali Ural kitabını ilmek ilmek işlemişken, görüntüsü incecik ama içeriği okyanus misali derinlere sürükleyen bu kitabı hızlıca okuyup bitirmek istemiyorum..sindire sindire okumak daha efdal..Hatta ezberleyebilsem ama unutkanlığımla zor biraz..



kitap okurum, çay içerim,kavunlu babol çiğnerim  o da yetmez kremimi sürerim arkadaş :)kendimle uğraşmayı severim, kremsiz, çaysız, kitapsız yaşayamam..

geriye dönüp yazılarımı okumayı seviyorum :)
yanında böğürtlenli pastayla, ilham gelip mutfaga uçmam neticesinde bu tabaktaki hanımefendi ortaya çıkmış oldu :) alışık değilim mutfakta olmaya bir tabak alıp doğruca bloga koştum bir akşamdan..
Okul açıldı, saatlerce dısardayım canım sıkılır derslere girerim, kafam çalışınca midem de onunla yarış ediyor :) Okuldan dönerken aburcuburlar depolanır :) hayır kilo almadım hatta bu hafta 2 kilo verdim :DD

Kırtasiye alışverişlerimi de hallettim, renkli defterler, kalemler silgi, post-it,uç ve ıslak mendil :)
Hatırlıyorum da küçükken daha cok sey alırdık ama 4 öğrencinin yıllardır okudugu bir ev düşünün..ufaktan bir kırtasiye ve kütüphane havasında..dosyalar, kalemler, yapıştırıcılar ayrı bir yerde zulalanmıştır daima :) o kadar zula varken pek bişey almadım ama renkli kalemlerim çok tatlı <3 

 Bu ikisiyle yapışık yaşamaya başladık, havalar soguyor nemlendirmek lazım elleri :)Rosense cok gliserinli sürdükten sonra beyaz zar gibi taneler soyuluyor elinizde ama nemlendirmesi güzel kokusu gül ee bi de hediye olunca bolca sürüp bitirmeye çalışıyorum. Isana'nın kremini Rossmandan almıstım fiyatına göre mükemmek bir krem, güneş koruyucu da var içinde.bu nedenle genelde dışarı cıkarken sürüyorum lekeli bir el istemiyorum yaşlanmaya karşı silahlarımdan bir kacı :) 

 Fotoğraflı yazı yazmakta ayrı zevkliymiş :) başlamamış okul derslerim ve dersanem şerefine bir günde 2 yazı yazarak huzurlarınızdan ayrılıyorum :) Yarın dersanem başlıyoor, yeni sınıf yeni insanlar, unuttugum matematik, geo, tarih,türkçe,vatandaşlık ve egitim bilimleri.. ahh dua edin güzel şeyler olsunnn :)

5 yorum:

heveskar dedi ki...

çok çay içmenizi tavsiye etmem.

çalıkuşu dedi ki...

kitaplar iyi ki var :)

posta kutusundaki mızıka, ben de okudum o kitabı ve çok sevdim, çok çok güzel cümleler var içinde. kitabı sevince hemen bitsin istemiyor insan :)

abur cuburlar ne güzel :)kırtasiye malzemeleri de öyle :)

kremler :) benim ellerim, dudaklarım çok çatlar, sürekli krem sürmek zorundayım. o yüzden çok krem denedim ama bunları denememiştim :)

dershanede ve okulunda başarılar diliyorum :) güzel şeyler olur inşallah :) umudunu hiç yitirme :)



Necla Şölen dedi ki...

Merhaba,
Kitaplar en iyi arkadaştır:=)
Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...

www.neclasolen.com

Syhn dedi ki...

eleştridiğim noktaları olsa da debbie yi severim!
5li setini almıştım zaten ama diğer kitaplarını da almak istiyorum :D

insanın eski yazılarını dönüp okudugunda memnun kalması hoş birşey bence ;)

Nil'in Melikesi dedi ki...

heveskar: wayy!okuyucu çayıma bile karışır oldu arkadaş :) çaysız olmaz dostum öl desen kendini balkonda at desen daha iyiydi ;)

çalıkuşu:ahh kitaplar olmasa halimiz ne olurdu..
bence de çok özel bir kitap :)
o aburcuburla puf oldu şimdi olsada yeske yine.. :)
kıs geldi daha cok bakmalıyız kendimize :)güzel dilkelerin için tesekkür ederim :)

seyhan: debbieyi merak ve okumam sebeim senle naruttur :) tam kafa dağıtmalık kitaplar :) ne güzel ben daha diğerlerini alamadım, inşalah diğer kitapları da alırız :) eski yazıları okumak güzel olmaz mı hiç?bazen bunu ben mi yazdım diyorum :)