15 Eylül 2013 Pazar

OKUL BAŞLIYOR STRESİ & HAYATIMI DEĞİŞTİREN KİTABI YAŞAMAMA SON 1 YIL KALA

Bazen çok şükürsüz buluyorum kendimi.. ben böyle düşünürken acaba Rabbim bana ne diyordur? 
Ben ona okul veriyorum, meslek edinmesine 1 yıl kala sabretmeyip şikayet ediyor  diyor mudur mesala.. :(

Allahım biliyorum çok az kaldı.. sadece 1 yıl..
5 yıllık bu bol entrikalı okulumda 4 yılı tamamladım kaldı 1 yıl..
Sabredersem seneye bu vakitler öğretmen kimliğimle bir okulda öğrencilerima kavuşabilirim..
neresi oldugunu bilmiyorum ama Anadoluda bi yer olması muhtemel, tercihim tabiki ailem yakın şehirler olmalı 
Mesela İstanbul olması cok cok yüksek bu yıl en cok oraya atama yapıldı..
Atanma ihtimalim diğer bölümlere göre cok yükseldi.. gecen yıla göre iki oranında kontenjan verildi yani şanslıyım diğer bölümlere nazaran..
Çalışırsam olur, babam desteklerse olur, babam bişey demezse de olur(bişey dememesi onaylamaktır)
iyi bi yer olursa olur, okul müdürleri işi ehline bırakırsa olur, ben hazır olursam olur
Ve daha önemlisi Rabbul Alemin ne derse o olur.. (O'na bağlamadan biten bir cümle ihanet gibi geliyor bana)

Şuan bunu dinliyorum.. hayatımı değiştiren kitaptaki Feride gibi canımı sıkan herşeyi bu şehirde bırakıp öğretmen kimliğime sığınmak istiyorum.. 
Ben Ankarayı çok seviyorum, ben insanları da çok seviyorum, ailemi hele babamı çok çokk..
Bazen herşey tam olmuyor ve o zaman ait olamama duygusu sarıyor beni sonra aklıma mesleğim geliyor her nekadar okul hayatım istediğim gibi geçmese de kıymetini anlıyorum bu vakitlerde..

Az kaldı, okul başlıyor 1 gün kaldı ve bu haftasonu kpss dersanesi başlıyor..şu yazımda bahsettiğim sözde dostlarla 1 yıl daha nasıl gecer, hayatımdan o nisan ayını atabilsem şimdi daha az canım yanar mıydı? Dostum oldugunu hissedip mutlu olur muydum? Hadi gel kahve içelim diye sürükler miydim? Eşarp muhabbetimiz kampüsteki kızları gizliden izleyip kaç tane güzel kız var diye konuşmalarımız.. Şimdi hiçbiri aynı değil, ben artık bişeyler yapalım diye sürüklemiycem,özgürsün :) napıcam bilmiyorum kırgınlığımı gizlemek istiyorum, vicdanı olan hatasını anlar değil mi? Ah sadece o olsa tasvip edebilcegim çok az insan var.. 4 yılın birikimi var herkesde ve dahası belki ben de kırmışımdır onları ama olsa bilirim hissederim. Kolay kolay kimseyle derin diyaloglara girmiyorum, nazekatimi koruyorum hatta kırgınlıgımı bile bu durumda kimi kırmış olabilirim bilmiyorum :) Düşündümde en sorunsuz gecen dönemim alttan dersim olup toparlamaya calıstıgım 2.sınıfın ilk dönemiydi. Bundan yola çıkarsak bu yıl ki yogunluk (yani: okul,staj,kpss,ales,yds) bana huzur olarak  dönebilir, yoksa son senenin vermiş oldugu mezun oluyoruz ne halt edecegiz psikolojisiyle birbirimizi daha mı cok yeriz bilinmez.. ama ilk secenek olsun...üzülmek istemiyorum..

sinemaya gitmek istiyorum, kahve içmeye gitmek istiyorum ama kimse yok..sıkılıyorum
bol bol film dizi izliyorum; ben biraz depresyona girdim galiba. Mezuniyet stresi mi okul mu bilmiyorum..
Coffee Prince izliyorum, dizilerde kitaplarda kafamı dağıtmaya çalışıyorum

ne cabuk bitti bu tatil..

Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?
demiş"Şems-i Tebrizi"...

O nedenle çok mızırdanmaktan korkuyorum.. bana dua edin. 
Şu bir yıl hakkını vererek gecireyim, kalbim kırılmadan ve kalp kırmadan ;)
Ve hemen hayatımı değiştiren kitabı yaşayayım inşallah ;))



10 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim de bu yıl son, alttan ders bırakıpta mezun olamama korkusu şimdiden içimde..
Inşallah ikimizde sorunsuz bir şekilde mezun olur ve güzel bir yere yerleşiriz.
Bu konuda dualarıma ortak ediyorum seni ;)

Pembe Kereste dedi ki...

Dualarımızdasın sende bize dua et!! :))

Unknown dedi ki...

dualardasın.. sorunsuzca ve ışık hızıyla geçsin bu yıl da,seneye seni atanmış bir öğretmen olarak karşılayalım bu sayfalarda :))

Kahve Tadında dedi ki...

Allah muvaffak eylesin ve yardımcın olsun o zaman... Arkadaşlarını da çok takma kafana, okul bitince anlıyorsun zaten kimin ne olduğunu. Çok üzme kendini değersiz insanlar için. Hayırlısı olsun hakkında...

Nil'in Melikesi dedi ki...

ZEYTİN ÇEKİRDEK: ahh o senaryolardan bende de var malesef, ama güzel düşünelim güzel olsun, hem büt var artık sorun olsa bile onunla toparlarız bence :) Allah razı olsun hayır dualarına cok sveindim ben de senin için edecegim :) sonra beraber mezuniyetimizi kutlayalım :))

pembe kereste: tesekkür ederim canım etmem mi :)

hayalotobüsü: ahh inşallah hayırlısıyla :) agzından bal damlıyor :)) Duaların için bilmukabele inaşşalh :)Allah razı olsun

kahve tadında: takmamaya calısıyorum, kinci biri değlim okula gidince ilk sarıldıgım o oldu yine.. ama sonrasını anlattım işte neler oldugunu(pek anlaşılmadı ama) beni gercekten üzüyorlar gözünün önünde nasıl altüst oldum ama bir nasılsın mesajı bile atmayacak kadar duygusuz olunabiliyormus.. Kul bilmese de Allah mazlumun halini görüyor ve Allah mazlum kalptedir..Duaların için Allah razı olsun

deeptone dedi ki...

hadiii az kaldı başarılaar.
:)

çalıkuşu dedi ki...

merhaba :) blog arkadaşım deep sayesinde haberim oldu blogunuzdan. ben de bu sene bu sene mezun olacağım inşallah, öğretmen olacağım. zor bir süreç ama atlatacağımıza inanıyorum. umarım tüm dilekleriniz gerçek olur. umarım iyi bir öğretmen olabiliriz.
sevgiyle.
:)

Nil'in Melikesi dedi ki...

deeptone: Teşekkür ederim :)

çalıkusu: senin adın ne güzel öyle :)) merhaba hoşgeldin bloguma :) tanışmamıza vesile olan deepe burdan kocaman selamlarr :) duaların için kocaman amiin diyorum, yol arkadasımı buldum sanırım beraber konusup şu yılı hayırşlısıyla atlatalım :) tanıstıgıma cok memnun oldum daima beklerim :)

Kelebenk dedi ki...

arkadaşlıkla alakalı bir şeyler okumam lazımdı öyle rastladım blogunuza :) bende yeni mezunum son senemde okulum uzamasın diye nasıl zorlanmıştım tez olayları vardı birde ve arkadaşlık ... Çok zordu canım dediğim arkadaşlarımla 4.5 yıl sonra incitilmek ve bitti dostluğum.. Sanırım herkes böyle şeyler yaşıyor üzerinden bir yıl geçti ama acısını hissediyorum hala.. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Nil'in Melikesi dedi ki...

kelebenk: amin canım hosgeldin bloğuma :) son sınıf cok entrikalı oluyor..ama inan hiç ilgilenmiyorum :)düşünmem gereken daha mühim mevzularım var :)