28 Temmuz 2013 Pazar

BEDEN BENİM, TERCİH BENİM!

Tam yirmi üç buçuk :) yaşındayım. o cümlenin ortasındaki gülücük neler ima ediyor bir bilsen bilogum.. 
Benle aynı yaşıt kuzenim var sadece ben ondan 5ay büyüğüm.
Ben tesettürlü, o ise açık olmayı tercih etti..
Kuzen dedim ya basbayagı akrabayız ama aile tarzımız, yetiştirilme şeklimiz bir değil
o biraz daha rahattı her istediği hemen yapılan şımarık bir cocuk olarak büyüdü ben ise 3 kız ablası olarak her zaman sen büyük sen ablasın denilerek içinde deli dolu, yaramaz ama ergenlikle beraber bir anda olgunlasan bir kız oldum..
Sonra yıllar geçti.... büyüdük büyüdük büyüdük.. İkimzide 23 yaşındayız..ama hala çok farklıyız..
Farklı olmak kötü değil, anlatmak istediğim konu farklılıklara, tercihlere saygı duymak insanların fiziksel hallerine saygı duyabilme olgunlugu..
aramızda gecen bir muhabbet kuble paylaşayım daha net olur hersey.Bu mevzu 8ay önce gercekleşmisti

n:ben
k:kuzen

 k: ben senle aynı yaştayım ama bak başım açık
n: hmm olabilir sen de geçmişte tesettürlü olmayı tercih ettin sonra hazır degildin vazgectin, inşallah hazır oldugunda yine tesettürlü olursun gecmişe takılıp kızma kendine
k: yoo niye kızayım senle aynı yastayım ama 18lik gibiyim maşallah!
n: !!!........

şimdi ben bu kuzene ne desem boş. güya aynı yaştayız ama karşımda yaşıtım değil de 10 yasında bir çocuk varmıs gibi hissediyorum onunla konusurken.. Kırıldım elbet her nekadar o senin gibi değil, daha basit düşünüyor kırabiliyor takma desem de acıkca kırıldım! diğer bir teyzeme anlattıgımda o da çok kızdı ki normalde benim o teyzem görebilceginiz en sakin kadındır çok pozitiftir maşşallah ama sıkıldım ve durumu onunla paylaştım. 

Ben başkalarının tercihlerine kılık kıyafetine kilosuna boyuna takılmazken karsımda böyle dalkavukluk edenlere hala kendini bırakın 18liği, 8 olamayan zihniyetteki insanlar gercekten enerji sömürücü.. şimdi karsılık versem diyecek  tonlarca seyim var. ama empati kurup kıyamıyorum ona.. yaşadıkları kolay değildi zamanında hiç bir kız yaşamak istemez yola çıktıgımız kişileri bilemeyiz, o kendini de ailesini de cok üzdü. 

Kısacası  eger canını yakmak istesem tonlarca sey var diyecek ama kaç yıl gecti o konuyu 1 kez dahi açmadım açamam, günahtır, gönül kırılır.. Sorun bu ya zaten kırmaya kıyamadıklarımız kıyıyor..
Onun vurgulamak istediği şey benim tesettürlü olmam sebebiyle ondan yaşlı göstermem. Bunu zaten her kapalı kız bilir, tesettür elbette daha olgun yasımızdan büyük gösteriyor nasıl giyinirsen giyin.. onun bürüdüğü bir hava asla acıkken oldugum gibi toy göstermiyor beni.. bir ben degil bir cok tesettürlü arkadasımda da bunu gözlemledim.

gönül kırmak istedikten sonra söylenecek cok var yazının özü bu zaten. Mesala ben ona hiç diyor muyum 18lik kızın saclarının üçte biri beyazlar mı hiç diye? :) demiyorum çünkü luzum yok ilgilenmiyorum..

 Evet haklısın kuzencim ben senden olgun görünebilirim, ama sende yasadıkların itibariyle asla 18lik degilsin..olgunum gösteriyorum diye tercihlerimden vazgececek değilim :) güzel bakan güzel görür, örtümün altındaki o yaramaz afacan kızı görmek isteyen yine görür :))

Evet ramazan diye kilo aldım (her yıl oldugu gibi) :( ve tesettürlüyüm diye olgun görünebilirim ama ne demiş çagdaş ablalar beden benim tercih benim! :))

8 yorum:

^Mila^ dedi ki...

Senin söyleyip kırmak istemediğin olaylar yüzünden yetersiz eksik hissediyodur belki de kendini. Böyle insanlar birilerini kırarak eksikliklerini kapattıklarını sanırlar. Senin yaptığın büyük bi cesaret bence zaten. Hı ben kapalı değilim ama kapalı olanları da desteklerim, sorumluluktur cesarettir hakkıyla yapıldığında övünülecek bişeydir örtünebilmek. Boşver sen söylenenleri, sen kendini bil ve dediğin gibi örtünün altındaki kızı görebilenler olsun yanında yeter. Göremeyenler de boş konuşur böyle.

heveskar dedi ki...

sen de senden biraz büyük biriyle evlenirsin belki uyumlu olmuş olursunuz.

Unknown dedi ki...

Kendisi kusurlu olan insanlar kusurlarını örtme içgüdüsüyle karşılarındaki insanda daima kusur ararlar, hiç takma bile sen.
Kaldı ki başörtüsü kusur bile değil, gurur kaynağıdır bizim için.
20 yaşıma kadar bana da hep ne kadar büyük duruyorsun, 20 yaşlarında gösteriyorsun derlerdi, ergenlikte deli olurdum, şimdi de 20 yaşında gösteriyorsun diyorlar, biz hep 20 yaşında kalıyoruz ya, boş ver ¦)

Nil'in Melikesi dedi ki...

mila: yorumun hakkında düşündüm, gayet mantıklı bir bakıs acısı..umarım iyi olur.. örtüm hakkında kimin ne dediği umarumda değil, bunu tercih ettim ve böyle cook mutluyum umarım hak katında gercekten layıkıyla bunu yasayabilenlerden olmusudur, daha cook yolum var, Allah hepimize hayırlı ömür versin :)

heveskar: şimdi okudugun bu yazıdan bunu nasıl çıkardın? evlenme evlilik vb tek bir kelime bile gecmiyor.neyin ne olacagını Allah bilir bırakın hayatıma ben karar vereyim, böyle konu dısı yorumlar yazmayın

zeytin çekirdeği:İnsanların en hayırlısı gençken yaşlı gibi görünmek isteyendir, en şerlisi ise yaşlıyken gençmiş gibi görünmek isteyendir demiş Efendimiz sas. bu hadis ısıgında kasıtlı olarak davranabilen olmadım ama tesettür olgun gösteriyor genelde bu da belki bu hadise göre belki efendimizin hayırlı diye tanımladıklarından oluruz kim bilir :) aynı durumu bende yasadım hatta bu değişimle ilgili bir yazı yazcaktım bak hatırlattın bana :) zaman gectikce daha küçük gösteriyoruz ama 20den önce hep büyük gösteriyorsun denirdi :)) kuzene bakarsak hep yaslıysım ama :)))

Minervee dedi ki...

Blogunuza rastladım ve postlarınızı okumaya başladım. Beden benim tercih benim başlığını görünce yanlış gelmişim, çağdaşlardan galiba diye tam kapatıyordum içimden yazıyı okumak geldi ve iyi ki okumuşum ^.^ Siz bol bol yazın ben de okumak için can atayım ^.^ Sevgiler..

heveskar dedi ki...

vuslata benziyorsun oda senin gibi tek anlamlı yazıyor kastettiğinden başka bir şey kastetmez vuslat kim dersen sohbet kanalının birindeki bir kız gerçi en sonunda pes edip bana tel vermişti teli erkek açtı ben de yanlış numara deyip kapattım sonrada numarayı sildim gerçi kendisine güvenirim sapık birinin telini vermiş olamaz daha kendisini rahatsız edemiyorum sohbet kanallarına girmeyesiye yeminli olduğum için son sözleriyle çirkin biri olduğuna da ikna etti beni insan tutarlı olamıyor aynı hatalara aynı karşılığı verir hiç aklını yormaz rasyonel olmaya çalışmaz bunları niye anlatıyorum kötü bir durumdan iyi bir durum çıkar belki diye aklıma şimdi geldi böyle bir bahane aklım sağolsun bahane bulmakta zorluk çekmem sanarım bana karşı mantıklı davranmazdı hep sade davranırdı siz yine ne saçmalıyorsunuz derdi mesela

Nil'in Melikesi dedi ki...

heveskar: yanlıs tanımlama, ben burdan baska bi yerde yazmıyorum,yazdıgım tek yer burası lütfen baskasıyla karıstırmayın, ha bir de şu vuslatı bulun da rahat edelim ;)

Nil'in Melikesi dedi ki...

romanlardaki Prenses: hosgeldin, begenmene sevindim daima beklerim :)