11 Şubat 2013 Pazartesi

NİŞANI MI BOZMUŞ?!




Bi yerlerde insanlar evlenip,nişanlanırken  başka bir evde yıkımlara şahit oluyorsun :( Boşanan aileler, atılan nişanlar!!!

Eee ne var bunda her yerde öyle artık,yürümüyor olmuyor daha zor yürüyor bu işler demeyin.. Bazen orda burda duyuduklarınız bir gün en sevdiklerinizle şahit olunca daha iç yakıcı oluyor malesef...

Erkeklerde bir sorun yok onlar 20li yaşların başında daha askere bile gitmeden evlenirken kızlarımızın evlilik acısı var..Olmuyor efendim olmuyor... Bizim kızlarda var bişey.. Yüzüğü takan atıyor... Onca hazırlık umutlar verilen sözler havada kalıyor.. Üzülüyorum onlar için ve dua etmekten başka yapabilceğim bişey yok.. Sonra bolca tembih yiyorum ben de, sende nişanlanırsan atma, güvenmiyorsan aileni de üzme vs.. sanki aday var da beni niye karıştıryorlar anlamıyorum sanırım sırada olarak görülüyorum ve benim de onları üzmemden korkuyorlar. Umarım öyle olmaz, ama etrafındakiler büyük konuşunca kabak bana patlamasa diyorsun haliyle..  Herkes daha temkinli konuşuyor ya da en yakınların yine en yakınını kınıyor :/ Sebebini Rabbimiz bilir ama  ailemden en son duyduğum şey; bir daha biri çıkıp evlenme durumu olursa nişan yapılmayacak aile arası söz ve hemen düğün,nikah.. 

Nişan gençlerin birbirini tanıması için verilen süreçtir  ama yine de zor işte bir Anadolu kültürünü benimsemiş aileye sözünden caymak zor gelir, öyledir buralarda. Anlıyorum aileleri de nişan atan gençlerimizi de.. 

Sonuç olarak kimse mutlu değil, bir taraf beni yarı yolda bıraktın diye çemkirirken diğer taraf yarı yolda bırakmak zorunda oldugunun azabını yaşıyor.. tabi gönülsüz nişan takılmasının da payı yok değil..



Bu olaydan çıkardığım dersler
*Kimse kimseye kefil olamazmıs, en güvendiğin en tanıdıgın  bile senin eş talebini asla tam bilemezmiş ve sakın o aracı olursa kabul ederim denmezmiş!
*Kızlar titizler her mana da erkek  de buna riayet etmeli yoksa batıyor herşey herşey..
*Tanımadan olmazmış bu işler öyle tavsiyeyle olmazmış dotuna iyi olan eşine iyi olmuyor, ya da hani derler ya iyi arkadaş olur ama eş asla öyle bişeyler işte tam anlamıyorum bu işleri :)
*Büyük konuşmayın çoluğunuzdan çocuğunuzdan bir bir çıkar efendim...
*Akrabayla nişanlanmak evlenmek zor, mesele iki gencin evlenmesinden çıkıyor ve ortak akrabalar arasında yıllar yılı kapanmayan yara oluyor.. Ama hala akrabayla evlenmek çok makbuldür  toplumumuzda ;lakin olmayınca da böyle kopmalar yaşanıyor malesef...ömür boyunca karşılaşmak durumunda kalıyorsun gibi..
*Babamın ne kadar sert olduğunu bi kez daha gördüm! Damatları yandı şimdiden söyleyim burdan nerden duycaklarsa artık :D


Siz siz olun sevmeden, hoşunuza, ruhunuza hitap etmeyen biriyle nişanlamayın ve kimseye bunu zorlamayın! Bir gün an gelir o yüzük parmaklara dar gelir.. Allah herkesin gönlüne göre ve enn hayırlısını versin! Ve tüm bu seromoniler gerçeklermeden ruh eşi oldugunu hissettirsin .. amin..






4 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

yaa biz neden böyle haberleşemedik:(
deli oldum
ben sana twitterden cevap yazdım ama almadın heralde:(
en iyisi blogtan yazalım:)
bu hafta hemen buluşalım diyecektim ama dedemler bizde haftaya çarşamba musait misin?

Nil'in Melikesi dedi ki...

hay allah ben cepten 2 kere yorum bıraktım ama gelmedi mi?
mail adresim: ansiklopedia.blog@gmail.com
şu an için bir işim yok canım ama mühim bir görüşmem var okuldaki topluluktan o ogün olmazsa sorun yok bence :) mailden konusalımm :) ben dısardaydım bütün gün hiç bloga ve tt'ye bakamadım :)hemen oraya da ucuyoruum :)

LeVaMi dedi ki...

tum maddelerinin altina imzami atiyorum kesinlikle hepsi cok dogru...

Nil'in Melikesi dedi ki...

levami: aynı fikirde oldugumuza sevindim :)