26 Şubat 2013 Salı

ÇEKİM FİYASKOSU

selamm..
bir önceki yazımda bahsettiğim show tv cekimlerinde ne yaptık onu anlatayım birazcık zira keyfim yok belki anlatırım size.. buarada trabzon günlerini anlatmaktan da vazgectim an itibariyle.. neyse dönelim çekimlere.
 sabahın köründe stand kurulumu için gittim okula, okul haliyle bomboş öğrenci namına kimse yok memurlar bir iki hoca ,güvenlikler ve basımıza üşüşüp habire ' stand kurma izniniz var mı'diye basımızda bikbikleyen bir memur vardı. Köşede durup kötü adam bakışları atarak neredeyse  gösteri yapan anarşi muamelesi gördük. Neyse bir arkadasımız rektörlüğe doğru yolladık ordan gelen bir telefonla o memur bize rahat bir nefes aldırdı sonunda.. 

Bekledik, bekledik, bekledik... ben cok üşüdüm çünkü cekim dısarda, hava aslında iyi gibi ama ben üşüdüm :)üşüyom ben yaa diye çemkirmelerim sonucunda kantine gecip çaylarımızı elimize almıstıkki çekim ekibinin geldiği haberini aldık. Ekip dediğim 1kameramani, 1 sunucu hatun kişisi, 2 de görevli hatun ne içindi bilimiyorum 2 iki hatunu. Neyse başladık cekime, biz bir hevesliyiz ki sormayın topluluğumuzu tanıtacagız yaptıgımız işlerden bahsedecegiz falan :) Ama bir başladıkki hatunun sordugu soruyla beynimde şimşekler çaktı! Sordugu soru şu :'' Siyasi düşüncelerinizi özgürce dile getirebiliyor musunuz?'' 

Kızdığım konu şu ki
1.özel olarak toplulukla görüşmeye gelmişsin, neden topluluk harici art niyetli sorular soruyorsun?
2.Bu sordugunuz soruyu kampüste ki herhangi bir öğrenciyi çevirip de sorabilirdin degil mi? Direk toplulukla(eski ismiyle kulüp) neden özel ropörtaj yapacagız deyip alakasız ve provake sorular sorma cüretini buluyorsun?
3.Çekim bittiğinde büyük bir hayal kırıklıgı içindeydik ve bütün arkadaşların tek dediği sey şuydu;'' Sırf burası Gazi diye resmen ağzımızı aradı ve toplulukla alakasız sorular sordu ki kendisine malzeme çıksın.Şuan Odtü ne kadar karısık olaylara sahne değil mi aynısını bizde yaratlımaya çalışıyor hissini aldık hatunda ve bilirsiniz ki Gazi diğer ünilere göre daha baskı altında, kavgacı, kimsenin fikirlerini net olarak sunamadıgı üniversite olarak bilinir.Kız bunu irdeledi içten içe ama mikrofon tutulan arkadaşlar gayet yuvarlak cümlelerle soruları yanıtladı.

Bakalım izleyince ortaya nasıl bir tablo çoıkmış görecegiz..
İyi ki o kız bana mikrofon tutmadı ( ki bana söz hakkı bile verecegini sanmıyorum  sebebi malum!) ama eger böyle bir sey olsaydı ben gayet güzel cevabımı verirdim! Konu siyaset degil, bizim faaliyetlerimizdi tatlım bana sana onları anlatayım derdim deee nerde onda o yürek :) Montaj dedikleri aşamada siler o kısımları..

Sözün özü şu ki;  hayat size imkan verecegim başlıkları sunarken, agzınızdan provake sözler alan alt metinden ibaretmiş!...

3 yorum:

Dünden Bugüne dedi ki...

Bazı insanlar malesef amaçlarını çok net belli ediyor. Arkadaşlarınında dediğini gibi sırf okulun adı Gazi diye..
Allah niyeti ve akıbeti güzel ve iyi olan insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Nil'in Melikesi dedi ki...

Yasemin: amin canım :) ama istediği cevapları alamadı cünkü gazi öyle sanıldıgı gibi bi yer degil tam aksine ankarada okunulcak en sakin okuldur 4yıldır burayı teneffüs eden biri olarak diyorum bunu.. art niyet kadar iğreti duran bişey yok zaten Allah uzak etsin öylelerini..

Dünden Bugüne dedi ki...

Öyle sahiden canım, Ankara'da ki en okunulası okulların başında geliyor şuan Gazi.
Amiinn inşallah :)