25 Haziran 2014 Çarşamba

BLOG KEŞFİ : BİR ANNENİN DOĞAYA ÖZLEMİ

Merhaba :)) nasılız bakalım Ramazan arefesi? 
Bikaç gün önce malesef gıda zehirlenmesi yasadım..şimdi iyiyim.. ve calısmalarım aksadı malesef,kpss kapıda ama hasta olunca pek calısamadım ve blog turuna cıktım!
Blog sana ne kazandırdı diye sorulsa hiç süphesiz değişik,farklı insanların hayatına misafir olup onları tanımak oldu derim... Belki birebir görüşebilme reelde tanıma fırsatımın olmadıgı  insanları okuyorum,tanıyorum...onlar beni tanımasa da.. :)
cook farklı fikir ve hayat tarzımız olsa da.. :)

instagramdaki,blog,sosyal medyadaki  o mükemmel,süslü sofralar,süslü hayatlar,inanılmaz planlaşmış,müthiş etiketlere sahip hayatlardan sonra bir blog kesfettim ki doğal hatta doğallığı biraz da (bence) abartmış bir blog, bir hayat keşfettim! :))

Düşünün ki ikinci bir doğumda aynı bir hayvan gibi davranacağım diyen bir anne..
Bebegini evde doğuran,
Yıkanabilen bez kullanan,5 aydan itiraben tuvalet alışkanlığını kazandıran
Çocugu ateşlendiğinde ateş düşürücü veya soguk su kompresi vs yapmadan akışına bırakan 
Çocuklarını aşılatmayan, aşıya karsı olan..
Çocuklarına limon suyu ve sarımsak içirten, akşam kocasıyla sirkeli ballı su içen 
Ekmeğini,yoğurdunu kendi yapan bir anne..


hmmm aslında takdir ettiğim kadar eleştirecegim yönleri de olabilir ama derdim kimsenin hayatını eleştirmek değil.. bunca paketlenmiş,makineleşmiş hayata  enteresan bir bakış oldu,benim için..
Evde ekmeğini yoğurdunu yapması cok güzel, biz de hep ev yapımı yoğurt yeriz markettekilerden bin kat lezzetli :)
Ben anne olsam dayanamam herhalde cocugum ateşler içinde yanarken veririm şurubunu, zira gecen gece kendi zehirlenip kusmalarımda bile cok panik oldum..
ya da o bez tuvalet alışkanlıgını meselesini de takdir ettiklerimden.Zira evimin önü bebek bezleriyle dolu ki bundan oldukca rahatsızım..üstelik cocukların o bezleri istedikleri kadar geliştirsinler yine de cocukların rahat oldugunu düşünmüyorum..
Aşı meselesi karışık ama aşısız cocugumu sokaga cıkaramazdım herhalde.. 
Hayvan gibi doğum yapmak korkunc bir fikir gibi geliyor..ben hayvan değilim. ama hastanelerdeki doğum halleri de doğaya aykırı buluyorum,yerçekimine karsı kadınları doğurması en az hayvan gibi doğum yapma fikriyle eş..ikisi de hic cezbetmiyor...
anne olmak zor iş yaa bir secim yapmak,zararlı herseyden korumaya calısmak ucu bucagı olmayan bir dünya..neyse asıl konu için ben sizi Öykünün bloğuna ışınlayım tık tıkk kendisini tanımıyorum ama tanıdıgım en ilginç anne ilan ediyorum! :)) 
öykü=doğal 
ve benim için ; blog = değişik hayatlar

sizin de var mı böyle takip ettiğiniz,keşfettiğiniz ilginç hayatlar? :)

Sevgilerimle

1 yorum:

Öykü dedi ki...

Sirkeli ballı su içen ben değilim yalnız :)bir yazıma yorum yapan biri yazmıştı sanırım. :)

Aslında son derece sıradan ve normal bir hayatım var,tanısanız şaşarsınız.Ya da belki bazılarına değişik gelen şeyler benim normalim oldu artık,ondan bana öyle geliyor.

Yazınız için teşekkürler.

Sevgiler