19 Ağustos 2013 Pazartesi

EVLİLİK PEŞİNDE KOŞAN TAVŞANLAR VE NAZLANAN KAPLUMBAĞANIN HİKAYESİ


          Aynaya baktıgımda pembe etek, dantel çorabımla  hiç de yaşımda görmüyorum kendimi.. Aslında minyon diye tabir ettiğimiz bir kız da değilim ama gelin görün ki ufacık bir kız var hala içimde..

       Bu yaz evlenen, nişanlanan, sözlenen arkadaşlarımı inanın sayamadım. En marjinal takılandan ,en gelenekçisine herkes nasıl bu kadar hazır ve emin..Allah hepsini mesut etsin,cesaretlerinden dolayı kutluyorum bir ömür mutlu mesut yaşasınlar diliyorum :) Normalde bu durumlarda kızlar birbirini kıskanırmıs. En son ilkokuldan arkadaşlarımla görüştüm aman yarabbim siz de mi demeden edemedim.. ''Biz kariyer yapcaz evlenmede neymiş'' diyen taa ilkokuldan beri tanıdıgım kızlar şimdi uygun biri çıksa da evlensek diyor.Bunların biri doktor diğeri avukat birinin okulu bitmedi diğeri sınavlarla cebelleşiyor yani demem o ki daha iş güç yok meydanda, daha yapılcak seyler var falan filan..

Herkes böyle patır patır evlenirken, evlenemeyenlerde ay sıram ne zaman gelecek diye sızlanırken benim kendimi aynada  küçük bir kız olarak görmem normal mi bilog?

Ya da ben daha kendi çayımı getirirken,annemin bardagını getirirken elim titrerken bu sevgili yaşıtlarım nasıl olurda bir ev dolusu misafirine  kız isteme kahvelerini dagıtır, elinde mi titremez mübarek? :) çok mu beceriksizim yoksa siz kısmetli, nasipli, hamarat ve hızlı mısınız? kafamda deli sorular.. 

Bu soruları evde dolanıp dolanıp yatagımda ikindi vakti sızmamla alakası var mıdır? Peki ya gördüğüm rüya? Allahım hayırlara vesile olsun..kimsin ey kumral? ben hazır olmadan sakın gelme! tabi üstüne kahve dökülmesini istemiyorsan :) pembe etekli kıza yüzük yakışır mı hahah :) 

dalga gecmiyorum valla! sadece her gittiğim ortamda nasıl onlar öyleyken ben daha bukadar uzagım hangisi dogru çözemedim.. belki doğru insan olursa elbet güzeldir ama o 'dogru insan' tanımının altı her giden gün çogalıyor demiş olayım.. endişelerim çok... hiç evlenmem diyenlerin çarşaf çarşaf gelin resimlerine bakıyorum, nerde kaldı feministliğin, lisede yandıgın aşkın(!)? ben miyim tuhaf olan siz mi? ya ben cok agırdan geliyorum ya siz cok hızlı..

Aman neyse ne işte :) Herkes dilediğini yaşar Allah nasip ederse. Dilerim çook mutlu olun, Rabbim utandırmasın, ve hemen bebek istiyorum teyze olmak hiç de endişelencek bişey değil nasıl olsa :D 


Sizce nedir bu işin aslı? 
                                      aydınlatılmayı bekleyen bir şaşkın ;) :*

2 yorum:

Dünden Bugüne dedi ki...

Bu sene gerçekten her şey ve herkes çok çabuk ilerledi bu yolda. Nasıl oluyor nasıl karar verebiliyorlar anlamıyorum. Bazen de acaba gezicez tozucaz sonra olmassa ayrılırız mantığıyla mı karar verip evleniyorlar diye geliyor aklıma.
Ya diyorum biz çok yavaşız dediğin gibi her şey hala çok uzak bize, ya da onlar çok hızlı her şeyi göze alabilen çabuk karar verip kendine aşırı aşırısı güvenen insanlar.
Bilemedim. Sana gelen cevaplar beni de aydınlatır inşallah :)

Nil'in Melikesi dedi ki...

yasemin: umarım mutlulardır..

görünen o ki senden ve benden baska bu konuyla ilgilenen yok :) demek fikri olan da yok akışına bırakalım bazen en dogru cevap 'zaman'da gizlidir :)