16 Temmuz 2013 Salı

VAKİT TERAVİH,BEN Mİ?

Selamm
Şu anda teravih zamanı ve ben malesef gidemiyorum... evdeyim, dizimi izliycem, a gentleman'i.
Galiba normal biri değilim, rabbimin saganak saganak rahmet yağdırdıgı cami bile bana yetmiyor! :(( off ya da ben yanlış yorumluyorum, o kadar üzgünüm ki..

Dün iftarda cok eglendim ailece sonra küçük kardeşimle biraz bogustuk, cok güçlü büyüdükçe beni at ediyor cadı :) teravih zamanı geldi cok yagmur yagdıgı için babam zaten babaannemi arabayla götürüyor camiye, biz ise yürüyerek gitmeyi tercih ediyoruz, 2 adım yer zaten, hem iftar sonrası hava alıp yürümek iyi geliyor. Neyse, hazırlandık dısarı cıktık, ben gayet iyiyim, arabaya atladık caminin önünde indik. 

Cami de ısık yoktu normalde ısıl ışıldır, meger camininde dahil oldugu bölgede elektrikler kesilmiş mum ışıgı ve seyyar florasan diyeyim öyle ışıtma cihazları konulmus, ohh dedim ne güzel romantik bir teravih olacak :D bu arada hala iyiyim ben. 

Ezan okundu,imam davetiyle yatsı sünnetine basladık. Ama bişeyler yolunda değildi ben iyi hissetmedim kendimi, camide boğuldugum hissettim! Camide!!! midem bulanıyor, cok halsizim ve bacaklarım titriyordu. durursam bayılcam evet hemen eve gitmeliyim..2.rekatı tamamlamadan selam verdim,ola ki kusarsam camiyi batırmayım diye cıktım namazdan,hemen cam kenarına attım kendimi nefes aldım derin derin..Camide loş ışıkta namaz kılan insanlara baktım bir de kendime..eve gitmek istedim annemin selam vermesini bekledim. Nihayet selam verdi kötü oldugumu eve gitmem gerektiğini söyledim ne oldu ne oldu diyor anne midem bulanıyor iyi degilim hadi siz namaza devaö edin merak etmeyin beni dedim..  çok üzgünüm, bir olaydan pekcok anlam,ders cıkaran ben o yagmurlu cami yolunda cok sey düşündüm. İmanım mı zayıftı benim? neden iyiyken camide kötü oldum? cami bu ,allahın evi,inançlarımın mabedi..daha cok mu sarılmalıyım dinime, ahh kesinlikle.. bünyem hassastır benim, yine mi zayıf düştü acaba? ramazandayız yeme düzenime bişeyler yapamam ama uyku düzenim diye bişey aylardır yok... Allahım ben ne zaman aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanan gece uyuyan biri olcam?

yıldızım düşüktür benim, küçükken cok ağlıyorum diye sevgili babaannecik beni  hacılara hocalar götürmüş, bu kızın cok hassas  ruhu siz etkilemenseniz anlamasanız bile o cevredeki kötü niyetli bir fikri nazarı yakalar demiş. İyi de ben artık bir sabi degilim ki, 23yasında cocuklugunu tamamlamış ve malesef günahları olan bir kulum, ruhum hala mı hassas?onda mı yani?

tesadüfdü bu değil mi yok yok bizde tevafuk oluyor bu durum,ama  mekan, narin ben narin insanın kafası karısıyor haliyle.. camidekiler eve döndüğünden kuzenler merak etmiş nasıl oldum diye geldiler falan, iyiyim dedim onlara ama değilim üzgünüm..şimdi onlar teravihte ben evde..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende kaçırdığım namaz olunca çok üzülüyorum, Rabb'im beni yanında istemedi diyorum, yapyıklarımı gözden geçirip illa ki bir hatamı buluyorum..
belki seninki de öyle bişeydir, ya da camii kalabalık, birde elektrikler yok, belki de havasızlıktan olmuştur..
olaya ne güzel farklı balış açıları getiryorum ama ;))
herşey bir yana da, velev ki senin dediğin gibi bile olsa tek çare ibadette ısrar.. olana kadar, durmak yok :)
Allah hepimizin ihlasını arttırsın inşaAllah..

Nil'in Melikesi dedi ki...

hayalotobüsü meral: aminn..allah razı olsun.cok güzel yazmıssın yorumun üzerinde epey düşündüm haklısın benim anlatmak isetediklerimi daha net yazmıssın tesekkür ederim,duygularıma tercüman oldun, durmak yola devam ;)
güzel dualarını kat ve kat rabbim sana da yasatsın ^^