11 Temmuz 2013 Perşembe

BİZİM EVDE RAMAZAN

Selammm :)
Daha sizleri kutlayamadan Ramazan ayının 3.gününe geldik bile :) rabbim hakkıyla gecirenlerden eylesin bütün inananları ve inandıgını ibadete dökenleri. Havalar sıcak, nefisler çoşmuş, sinir stres aclıkla beraber atlanırken Rabbimiz sabır versin bizlere. Ben cok zorlanmıyorum elhamdülillah,Allah kesinlikle sabrını veriyor yeter ki samimiyetle neden oruç tuttugumuzu bunun ehemmiyetini bilelim,O, O'nun uğruna yemeden içmeden kesinlen kullarını yalnız bırakır mı hiç?

Şu aralar hepinizin evinde oldugu gibi bizde de Ramazan telaşı ve düzeni var. Ramazanın gelmesiyle hayatımız ona göre şekilleniyor. Öncelikle tabiki yemek saatler :) ardından tok tutan ama agır olmayan sahur hazırlıkları, iftara ise hafif yemek hazırlıkları gibi :)

Bizim evde ramazanlar nasıl gecer?hadi bunu konuşalım :) Yalnız sizde anlatın neler yapıyorsunuz aileniz nasıl gecirir?

* Ramazan'ın ilk günü teravihle başlar bizde, kesinlikle her sahurda sofra hazırlarız, yani sahursuz oruç tutmuyoruz :) Sahur vaktinin bereketinden, faziletinden faydalanıp aile üyelerinin uykulu halleriyle karınlarını doyurmasını izlemek çok komik :)))))

*İlk sahurda annem '' Ramazan'a Özel Geleneksel İlk Sahur Gözlemesi'' özenle yapar :)) anacugumlaa bu konuda ne kadar eglendim bilemezsiniz ,o gözlemeleri acıyor ben acıtasyon yapıyorum kadına :) Çünkü bizim evde nedendir bilmem herşey herzaman yapılır evimizde pişer ama gözlemeye sadece ilk sahura özel!!! :D
Annem: Ayy Ramazanda geldi geceye ne yapsamki ?
ben: Ahaha harbi mi soruyorsun kız? Gelenegimizi unuttun mu? gözleme isterim tabiki malum yıl da bi....derken kafama yastık yedim bilog! cok acı verici :/ ::) 23 yaşında annesinden yastık yiyen senede bir gözleme yiyen bicareyim ben  :)) anam da olmasa kime takılcam ya, seviyorum kız seni :)

*Evimizin bir de bıdıgı var ama o bıdık büyüme yolunda ve artık orucları tam tutma yaşına geldi :) Her gece onu kaldırmak ölüm! Hatun uyurken unutuyor ramazanı bir afralar tafralar uflaya uylaya kalkıyor nihayet :) hele bi yemek yeyişi var uyurken yiyor, o tek göz kapalı :))Onu izleyip gülmekten ac kalıyorum sahurları bilog :D ola ki ona güldüğümü anlarsa aboov yandın! nasıl bagrıyor kızıyor, lafı 'oruc tutmıycam ben'e getiriyor :) onun için çaktırmadan gülmek lazım :) 

*İlk teravihe olabilgince (!) :) maaile gitmeye calısırız aslında hergece öyle ama arada tembellik edenler oluyor :) Cami çok kalabalık değildi, yarısı anca dolmustu acaba ilk gece teravihin basladıgını bilmeyenler mi var diye düşünmeden edemedim. Gelenler de zaten bir hayli paslanmıstı :) hani  teravih namazları arasında salavat-ı şerifeyi cemaat hep bir agızdan okur ya işte o olamadı bilog! :)Bir grup Allahumme salli.. derken arka cenaptan alihi ve sahbihi sesleri yükseliyordu :) İmam araya girdi mikrofonla falan ama imkanı yok hele o aşagıda gelen gür sesli iki amcam bütün cami korusunu talan etti. Çıkışta herkese selavat getirtip o iki tertibi ifşa etcektim, neyse kızım ugraşma, selavatı önden gitseler de camilere gelen amcalar candır :) Cemaat harbi paslanmıs, ama dedim bu ilk siz bide benim aslanlarımı son gün görün heheeey :)) 


suan saat 02:27 ve sahuru için herkes ufak ufak uyanıyor, annem muftakta bende birazdan ışınlanıyorum yanına. Gideyim de iki güleyim, uyurken yemek yiyen insan belgeselini izlerken, aç kalmamak dileğiyle :)

not: bütlerime girdim sonuclarını bilen öğrendim :) ama devamı yarın ki yazımda inşallah, hayırlı sahurlar, hayırlı ramazanlar  ey cemati müslimiyn! :)))))


3 yorum:

Unknown dedi ki...

ahaha çok tanıdık geldi, hele ki o kardeş kısmı :)) kızı kaldıracam diye şiddet görüyorum kendisinden, Allah'tan korkmasam 'amaaan tutmazsan tutma' dicem ama , olmuyo işte :))
haa birde babam var, oda sahurda gözü kapalı yiyenlerden, birde sigarasızlıkla açlık birleşince, offf yeme de yanında yat :)) elimizden gelse onu bir aylık tatile yolliyacaz ama oda olmuyor tabii :))

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Nil'in Melikesi dedi ki...

meral: bütün küçük kızkardeşler böyle mi acaba? hergece bunun stresini yasanıyor evde :) sen kaldır yok sen kaldır :D ahaha
bizizm evde sigara içen yok Allahtan bide onun gerginliği cekilmezdi sanırım allah yardımcın olsun :))
ne güzel benziyoruz birbirimize :))

selda: hosgeldiniz bloğuma :) fakat zaten yazmıs oldugunuz yorumla linkinizi de vermis oluyorsunuz, dolayısıyla sizin adınıza tıklayan size ulaşabilir,belki yazımı okumadan bu yorumu yazıp gittiniz canınız sagolsun bir ara böyle yorumları yayınlamıyordum bile, çünkü spam yorumlarda pek birfarkı yok malesef, işin acı tarafı belkş bu yorumu bile okumayacaksınız :))