3 Haziran 2013 Pazartesi

ANKARA GERGİN BEN GERGİN..

Doğduğum büyüdüğüm şehir Ankara şimdi talan edilmiş durumda .. Haftasonu merkeze inmedik malum haberler twitter,facebook ve ekşi sözlüklen verilen canlı yayın linkleriyle takip ettiştim, merkezin olaylı oldugu ve karıştıgından haberim vardı. Olaylar sanırım ilk olarak perşembe günü başlamış ama ben uyuyormuşum kendi alemimde, nedeni ise netle şu aralar pek haşır neşir değilim.. Herneyse cuma günü uyku tutmadı beni face twit derken nasıl duymadım, nasıl yine kör sağır yaşadım kendime hayret ettim.. Böyle dönemlerim var benim, algım kapanıyor,duymuyorum,görmüyorum tuhaf bişey..

O gece sabaha kadar tek tek okudum yazılanları okudukça uykum kaçtı..
Sabah her yer iyice birbirine girmiş..Manzara felaket ötesi! Neye kızayım, nereye kızayım.. Siyaset yapmak istemiyorum zaten konuşan çok bağıran çok! 

Siyaset içerikli oçu, şucu, bucu tarzı seyleri konusmak istemiyorum!yazdım ama yayınlamıycam..

Herşey eskisi gibi olacak mı? olsa da unutabilcek miyiz?


Hergün önünden gectiğim bina, üstünden yürüdüğüm yol, arkadaslarımla yemek yediğim kafe, alışveriş için girdiğim avm, kitaplarımı aldıgım sokak ve cadde!Bu olaylar dindiğinde herşey normale döndüğünde eskisi gibi olacak mı? 

Duvarlara yazılmış kin dolu yazılar, hınçla atılmış biber gazi kapsülleri ve onların yarattığı vitrin çatlakları, yakılmış simitçi arabası, magaza tabelası... hiç mi düşünmeyecek Ankaralı? unutacak mı bunca kaosu ve nasıl maşa olmuşları.. öksürmekten boğulan 18-19-20 yaşındaki maşa olmuş gençlere mi yanayım, yoksa emir kulu, karışıklıgı bastırmaya çalışan polise mi yanayım? İsmail abi gibi kulaklarımı tıkayıp Kızılay'ın ortasında yanayım yanayım diye bağıra bagıra şarkı söyleyesim var! off! dokunmayın doğduğum şehre!

Okuldayken arkadaşlardan haber geldi. ''Siyah giyinenleri sokaklardan topluyorlarmış!'' :)) ama ama ben feracem giydim geldim hemde simsiyah! :D
İşte buna gülesim geldi. İlk kez ferace giydiğim gün! Ankarada devrim hareketleri sebebiyle hükümete tepki olarak siyah giyinilen bir günün benim ilk feracemi giydiğim gün olması ne ironik!!

okuldan evime okadar zor geldim ki, dolmuşlar olmasa,otobüsle bile 1,5 saat geldiğim evime sanırım 9 saatte giderdim, yürüyerek..Kızılay'a gidiş kapalı, metrolar sadece 2 istasyonda duruyor ve Kızılay kurtuluş istasyonlarına gaz atılmış, otobüsler gelmiyor ve duraklarda bekleyen halkı uyaran tek bir görevli yok.. Yürüdüm yürüdüm.. beni alan bir dolmuşa bindim sonra indim tekrar baska bir otobüse bindim ama nasıl kalabalık! otobüste sakız çiğneyen, yanındaki kızcagız rahatsız olur mu demeden yayılan, göbekli ve kendini  birtürlü sabit tutamayan öküzden bozma odun kılıklı heriflerin kafalarına o gaz bombasını patlatasım geldi!!!

Ankara gergin, ben gergin.. 
Bakalım yarın neler olacak? Allah ülkemizi her türlü fitneden,düşmanlıktan korusun..

edit: (büyüklerimizin dediği gibi;benzetmek gibi olmasın ama) annem bugün  ''aynı 80'lerde ki gibi'' dedi.. Hafezenallah! anne babalarımızın yaşadığı bir gençlik kaosuna hayır!

6 yorum:

semmma dedi ki...

yarın huzurla uyanalım istiyorum..

Nil'in Melikesi dedi ki...

semmma: ben de :(..amiiin..

deeptone dedi ki...

metroya da mı haz bombası atılmış.
hadi valla sahiden bitsin bu delilik.

Unknown dedi ki...

bunca iç karartıcı olayın içinde güzel haberler de varmış..
'ferace' giymen gibi, tesettür adına çok güzel bir adım, tebrikler :))
zamanlama biraz fena olmuş ama, olsun:)
yaşananlar benimde çok canımı sıkıyor, doğa diyen ,yeşil diyenlerin insanlara karşı bu kadar acımasız olması çok üzücü, fakat hepsinin bir olmadığını da biliyoruz!! umarım daha fazla sıkıntı yaşamadan, huzurlu günlere uyanırız..

Unknown dedi ki...

Duana kocaman aminn diyorum. Rabbim bugünlerin hürmetine kabul etsin dualarımızı, bitsin inşallah. Bu arada kandilin de mübarek olsun :)

Nil'in Melikesi dedi ki...

deep:umarım..ama duruldu sanki bugün kızılaydaydım gayet sakindi umarım haftasonu çoşmazlar yine.. mahvetmişler ortalığı.. bugün de vardı metroda gaz bombası zor attım kendimi dışarı ne iğrenc bişeymiş

hayalotobüsü: teşekkürler ederim canım inşallah hakkıyla giyenlerden olurum, nefsime uymadan.. çok fena bir zamanlama oldu ama sıkıntı yaşamadım hiç direnişçi imajı var mı ben :) bitecek inşallah kızılay bugün sakindi ama metroda fena gaz vardı yine acaba etkisi çıkmıyor mu ne anlamadım.

nice: amin canım seninde kandilin mübarek olsun, gec oldu ama, malum ben her zaman laptabtan giremiyorum telden yorumları cevaplamadıgım için gec kalıyor yorumlar :)