21 Ekim 2012 Pazar

BU BİR TEVAFUK MU BİR İŞARET Mİ YA RAB?

Sıkıldım bir film açayım dedim ve 1 yıldır bir arkadaşımın tavsiye ettiği filmi açtım.


Ayat Ayat Cinta
Sevgi ayetleri, İslami unsurları içinde barındıran romantik dram filmi. Filmin seneryosu, aldığı bursla dünyanın meşhur İslami üniversitelerinden el-Ezher'de okuma imkânı elde etmiş, fakir ve İslam'a sonsuz bir bağlılık duyan Endonezyalı bir gencin öyküsü etrafında dönüyor. Filmin kahramanı olan Fahri adlı genç, bir çok felaket ve sıkıntıyla karşılaşmasına rağmen sahip olduğu yüksek ahlaki seciye sayesinde bütün bu badireleri atlatmayı başarıyor.
Habiburrahman El Shirazi'nin en çok satan meşhur romanından perdeye aktarılan ve yönetmenliğini Hanung Bramantyo'nun yaptığı film, 11 Eylül saldırılarından sonra terörle İslam arasında bağ kurmaya başlanılması nedeniyle İslam'ın fedakârlık, sevgi ve sabra dayalı gerçek yüzünü göstermeyi amaçlıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=eR3fMDJtzTI burdan izleyebilirsiniz!
..................................................................................................................................................



 Evet çok etkilendim.. Çünkü ben neredeyse 6 aydır bir tevafuk görüyorum.Bir uyarı mıdır ibret midir Rabbimin bir nimeti mi bilmiyorum ama Çok eşlilik konusu var.Bu yazımda  değinmiştim hatta.

Rastgele seçilen kitaplar ,izlenen filmler, uzun zaman sonra gördüğüm hocamın lafı bu konuya getirmesi bunları düşünmeye iten nedendi. Oysa bilindiği gibi bunları yargılayacak bir durumum yok benim. Yani evli değilim, nişanlı değilim bir sevdiğim de yok..O halde nedendir bilmiyorum.. Hissettiğim tevafuğu sindirip ibret alma zamanı..Bununla ilgili bir imtihan mı bekliyor beni bilmiyorum.. Filmde geçen bir cümle özetliyor belki de.. ''Sabır....İhlas....İslam budur!''

 Ve Aşk, biraz da fedakarlıktır.Evliliklerin basit oyunlarla değil de sahih bir iman ve fedakarlıkla yürüyebilceğini öğrendim.Öğretene hamd olsun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

fazla duygusal ama güzel filmmiş. burdan çıkaracağımız dersler ;
1-iyilik maraz doğurur
2-büyük konuşmayacaksın, eleman resmen ikinci evliliği yapmaya mecbur kaldı. fena tırstım :)

Pembe Kereste dedi ki...

Nasıl bi tevafuk ki ?

Filmide çok merak ettim zamanım olduğunda ilk işim izlemek olucak.

Nil'in Melikesi dedi ki...

:) izlemeişsin :))
1.si iyilikten maraz doğmaz sadece iyi kalbini allah bir kez daha dener gercekten iyi mi diye :)
2.si ahh eleman hemen havaya giriyor aişe ne yapsın...
tırsma ya evlendiğin yok zaten :) ama ibret olabilir. Aşkın çok başka boyutu vardı burda diğer filmlerden farklı olarak :)

pembe kereste: tatlım garip ama 3 aydır çokeşlilik meselesi fazlasıyla karşıma cıktı ben de biraz düşünüp yaşadıklarımıdan ders cıkarmaya alısık biri olarak bu tevafuk beni düşündürdü acaba bir sınavın hazırlıgı mıdır? ya da cevremden birisi öyle bişey yasayacak ve ben bu tevafuk sonucu edindigim bilgilerle yardımcı mı olacagım gibi devam eden beyin fırtınalarım :)

Adsız dedi ki...

ben de izledim çok beğendim rabbim hpimize sabırlı ve ihlaslı olmayı nasip etsin inş üçünün de tercihleri zordu ve bir evde üç kişide yaşamak zor ve idare etmekte görüldüpü gibi ama her zahmetin arkasından bir rahmet doğarmış marianın müslüman olmasına vesile oldular bundan daha güzel ne olabilir?

Nil'in Melikesi dedi ki...

adsız: ne güzel de özetledin..ahh okadar sabırlı olabilsek kimbilir biz de hayatımızda nelerle mükafatlandırılacagız..