30 Temmuz 2013 Salı

İZLEDİĞİM DİZİLER: A gentleman's dignity & 49Days

Tatilde en cok yaptıgım şey dizi film izleyip evde bütün gün pijamalarla yuvarlanmak :) rahatıma düşkünüm ben, evde olayım ferah ferah istediğimi yapayım ohh miss :) gezmeyi de severim ama her gün hergün dısarda olmak bana göre değil :)

neyse efenim gelelim konumuza.. ben deli gibi dizi film izliyorum :) dizi olursa koreden filmler ise genelde hindistandan :) sanırım azıcık daha doguda doğmalıymısım ben :)

tatilde izlediğim dizilerden ilki: A Gentleman's Dignity :) Tek kelimeyle bayıldıgım müthiş bir dizi günde 4 bölüm bile izledim ama uzun süre oturmaktan biyerlerim acıdı ki öyle bıraktım düşünün nasıl içine alan bir hikayesi var :) Kore dizilerini kızlar izliyor genelde ama bu dizi bence erkeklere de hitap ediyor :) Ne de olsa 4 erkek arkadaş var için içinde ve arkadaslıklarını çook kıskandım.. benim hiç öyle arkadasım olmadı sanırım onların dostlugu bambaska. Dizi deseniz çook romantik komik ve tatlı ^-^ bunu izlemeden ölmeyin! Nabrut  bu yazınında diziyi 2 seri halinde okadar güzel anlatmıs ki, onun kadar güzel gifler,videolar notlarla anlatamam sanırım, güzel detaylar için derhal onun bloguna ışınlanalım buradan..

İkinci dizim ise: 49 Days
Fantastik,romantik,dram hepsi birarada :) basbaska bir dünyalara ucuruyor izlerken, biraz kafa karıstırıcı hayatı kaderi ve garip ölüm sonrası anlayısıyla ilginç ama güzel bir hikaye :) en az gentleman kadar cok sevilen bir diziymiş izleyenlerin genel kanısı böyle ki ben katılıyorum. öğrendiğim düşünmeme sebep olan pek cok nokta oldu bu dizi sayesinde.. Aslında güzel gördüklerimiz bizi yanıltabilir hayatı daha iyi tahlil ederek yaşamalı.. Şayet ömrümüzün üzülmeye, ihtiras ve nefret dolu anları yaşamaya yetemeyecek kadar azsa bırakalım herkes dogrusunda yaşasın, huzurla ve bizi gerçekten sevebilen 3 gözyaşını elde edebilir miyiz peki? ya ölüm gercekten bitiş, ayrılık mıdır? çok begendiğim.. bakalım sıradaki dizim ne olacak?
 Daha anlatmak istediğim filmler var :) onları da sonraki yazıda konusalım :)


28 Temmuz 2013 Pazar

BEDEN BENİM, TERCİH BENİM!

Tam yirmi üç buçuk :) yaşındayım. o cümlenin ortasındaki gülücük neler ima ediyor bir bilsen bilogum.. 
Benle aynı yaşıt kuzenim var sadece ben ondan 5ay büyüğüm.
Ben tesettürlü, o ise açık olmayı tercih etti..
Kuzen dedim ya basbayagı akrabayız ama aile tarzımız, yetiştirilme şeklimiz bir değil
o biraz daha rahattı her istediği hemen yapılan şımarık bir cocuk olarak büyüdü ben ise 3 kız ablası olarak her zaman sen büyük sen ablasın denilerek içinde deli dolu, yaramaz ama ergenlikle beraber bir anda olgunlasan bir kız oldum..
Sonra yıllar geçti.... büyüdük büyüdük büyüdük.. İkimzide 23 yaşındayız..ama hala çok farklıyız..
Farklı olmak kötü değil, anlatmak istediğim konu farklılıklara, tercihlere saygı duymak insanların fiziksel hallerine saygı duyabilme olgunlugu..
aramızda gecen bir muhabbet kuble paylaşayım daha net olur hersey.Bu mevzu 8ay önce gercekleşmisti

n:ben
k:kuzen

 k: ben senle aynı yaştayım ama bak başım açık
n: hmm olabilir sen de geçmişte tesettürlü olmayı tercih ettin sonra hazır degildin vazgectin, inşallah hazır oldugunda yine tesettürlü olursun gecmişe takılıp kızma kendine
k: yoo niye kızayım senle aynı yastayım ama 18lik gibiyim maşallah!
n: !!!........

şimdi ben bu kuzene ne desem boş. güya aynı yaştayız ama karşımda yaşıtım değil de 10 yasında bir çocuk varmıs gibi hissediyorum onunla konusurken.. Kırıldım elbet her nekadar o senin gibi değil, daha basit düşünüyor kırabiliyor takma desem de acıkca kırıldım! diğer bir teyzeme anlattıgımda o da çok kızdı ki normalde benim o teyzem görebilceginiz en sakin kadındır çok pozitiftir maşşallah ama sıkıldım ve durumu onunla paylaştım. 

Ben başkalarının tercihlerine kılık kıyafetine kilosuna boyuna takılmazken karsımda böyle dalkavukluk edenlere hala kendini bırakın 18liği, 8 olamayan zihniyetteki insanlar gercekten enerji sömürücü.. şimdi karsılık versem diyecek  tonlarca seyim var. ama empati kurup kıyamıyorum ona.. yaşadıkları kolay değildi zamanında hiç bir kız yaşamak istemez yola çıktıgımız kişileri bilemeyiz, o kendini de ailesini de cok üzdü. 

Kısacası  eger canını yakmak istesem tonlarca sey var diyecek ama kaç yıl gecti o konuyu 1 kez dahi açmadım açamam, günahtır, gönül kırılır.. Sorun bu ya zaten kırmaya kıyamadıklarımız kıyıyor..
Onun vurgulamak istediği şey benim tesettürlü olmam sebebiyle ondan yaşlı göstermem. Bunu zaten her kapalı kız bilir, tesettür elbette daha olgun yasımızdan büyük gösteriyor nasıl giyinirsen giyin.. onun bürüdüğü bir hava asla acıkken oldugum gibi toy göstermiyor beni.. bir ben degil bir cok tesettürlü arkadasımda da bunu gözlemledim.

gönül kırmak istedikten sonra söylenecek cok var yazının özü bu zaten. Mesala ben ona hiç diyor muyum 18lik kızın saclarının üçte biri beyazlar mı hiç diye? :) demiyorum çünkü luzum yok ilgilenmiyorum..

 Evet haklısın kuzencim ben senden olgun görünebilirim, ama sende yasadıkların itibariyle asla 18lik degilsin..olgunum gösteriyorum diye tercihlerimden vazgececek değilim :) güzel bakan güzel görür, örtümün altındaki o yaramaz afacan kızı görmek isteyen yine görür :))

Evet ramazan diye kilo aldım (her yıl oldugu gibi) :( ve tesettürlüyüm diye olgun görünebilirim ama ne demiş çagdaş ablalar beden benim tercih benim! :))

SOS! DİVİTIRIM YAŞAYACAK MI?

Selaaam :) nerelerde bu kız okul yok iş yok bu kız nerelerde? 
Malumunuz mübarek aydayız, elhamdülillah umarım hakkıyla gecirebilenlerden olmusuzdur hepimiz, hepimiz en birinci en güzel cennet köşklerinden yerlerimizi yapmısızdır (inşAllah) 

Ramazan iyi güzel, kavustuk ama bende hep bir endişe var.. hakkını verebiliyor muyum? 
Yiyip içerek uyanabilen bir beynim var benim yoksa uyumaya devam ediyorum. ne kadar uykumu alarak uyansam da uyanır uyanmaz ya tatlı işey yemeliyim ya da sıcak bir çay kahve içeyim ki ayılayım. Ama bu ayda namümkün :( sürekli bir uyku hali, mayısık mayışık dolanıyorum evde :)) kah salonda kah odam, olmadı balkonun hatrı kalmasın deyip laptapla taşınıyorum dizilerimi filmlerimi izliyorum
.. günlerim böyle bir gözü kapalı halde mayışık mayışık geciyor.. geceleri uyuyamama son raddeye ulastı bende, sahurda da uyuyamıyorum ve sahur sonrasında da.. uyuyabilmek adına kitap okuyorum, hayal kuruyorum, 1sn sonrasını bilemediğim şu alemde bi de utanmadan bir ton hayal kurup senaryo yazıyorum.. uykusuzluk çarptı beni...nasıl tedavi olurum nasıl düzelir bilmiyorum.. allahım şifa ver, çünkü yoruluyorum bir cokk uyuyup ertesi gün 1 2 saatlik uykuyla durmak hiç de akıl işi değil.. uyansam bişey yiyemediğim için ayılamıyorum.. ayyy bu muhabbet sıktı beni ben size nelerden bahsedicektim içim bayıldı ayılana gazoz bayılana limon muydu uff neyse :)

sorun şu ki benim bir twitter hesabım var blogdaki nikim adına. bu hesabım askıya alınmıs bu nedemek acep? şu teknolojiyi tam olarak bi çözemedim ya..ne oldu hesabım patladı mı şimdi? ne benim takip ettiklerim ne de takipçilerim görünüyor :/ :( bir el atın dostlarım dıvıtırımın neyi var yaşıcak mı?

20 Temmuz 2013 Cumartesi

MALCOLM X







Malcolm X,

Hapishanede saat 10 olup da ışıklar kapanınca, hapishane bahçesindeki dev projektörlerden birinin ışığının vurduğu hücresinin soğuk köşesine gidip duvara yaslanarak gece yarılarına kadar kitap okurmuş.Ne zaman ki bir gardiyanın ayak seslerini duyarsa hemen yatağına girip uyuma numarası yapar, sonra o koşeye tekrar gidermiş kızıl oğlan. ve bunları anlattıktan sonra ekliyor; 'insanlar bir adamın bütün hayatının bir tek kitapla değişebileceğinin farkında değiller'

hac dönüşü yaptığı konuşma için: tıklayın

                                      ****************

***Amerika, İslam'ı anlamaya muhtaç. Çünkü bu din, ırk sorununu söküp atan dindir.

***İnsanlar bir adamın bütün hayatının bir tek kitapla değişebileceğinin farkında değiller.


***Bir müslüman olarak yeryüzünden allahın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar islamın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissediyorum.

***Müslümanlara göre; fazla dünyeviyim; diğerlerine göre; fazla dindarım. Militanlara göre, fazla ılımlıyım; ılımlılara göre, fazla militanım.
                                **********
Malcolm X, kitleleri peşinden koşturan, siyah beyaz ırkçılığına karşı mücadele vermiş ve Amerikaya İslamiyeti tanıtan biyografisini her okudugumda hayran oldugum Amerikalı müslüman bir siyaset adamıdır. .. Dünya hayatında keşke onunla tanışabilseydim, ama kısmet olmadı.. Ben ne yazık ki çok geç tanıdım onu,sözlerini bir çok yerde okusam bile şahsiyetini neler yaptıgını tam olarak bilmezdim.. Bir gün bir dostun bana kitap ayracı hediye etti ve üzerinde bir sözü yazılıydı.
- Onun kim oldugunu biliyorsun değil mi? dedi tam bilmiyordum ve bilmiyorum demeye utandım :( eve gelince hakkında hemen bir araştırma yapıp nasıl böylesine mühim zatı bilmiyordum, çok kınadım kendimi.. neyse ki öğrenmek için asla geç değil.. O kitap ayracını veren de bana Malcolm'u hatırlatır, hayatıyla duruşuyla,Allah ondan razı olsun..






18 Temmuz 2013 Perşembe

BİR KARAR VERDİM BİLOG!

Bir karar verdim bilog! Bundan sonra buraya sadece üzgün oldugumda yazmıcam , iyiyken mutluyken de gelcem sana :) dostluk arkadaslık öyle değil midir zaten? Ama ben cok sıktım seni biliyorum, Artık senle hep sıkıntılı şeylerden konusmak istemiyorum,ben yahudi değilim, ee sen de ağlama duvarı degilsin :) O zaman müslümana yakışır  olalım, ümitle korku arasında ki  sevinçlerimi fikirlerimi yazayım sana, ne dersin? :)

verdiğim tek karar bu değil,eylül ayıyla beraber önümde önemli dönemler benim bekliyor.İşte bunu için yolunda gitmeyen kendimde hoşlanmadıgım şeylere biraz çeki düzen verip nasıl daha iyi biri olurum bunu arıycam. Aklımda bi sürü plan var..umarım uygulayabilirim.. Kimseye söylemediğim şeyleri hayata gecirme vakti geldi tamam biliyorum merak ettin bu deli kız ne diyor anlamamıs olabilirsin, du bi anlatıcam heyecanlanma  :)

Kitap
* Tanrı Daima Tebdili Kıyafet Gezer'in ortalarındayken dayanamayıp sana yazmıstım hatırlarsan. Dönüp bakmıcam bile cok vakit oldu ama bu öyle basit bir olay örgüsü değil o nedenle sindirerek okuyorum ve cok sey öğrendim az kaldı bitecek! :)

*Posta Kutusundaki Mızıka-Ali Ural: bu kitabı da uyumadan önce okuyorum. Deneme türünde ve okadar güzel bir anlatımı varki! Anladım ben deneme türündeki kitapları cok seviyormusum, ya da bu yazarın kalemi öyle bilmiyorum ama kesinlikle coook güzel alın okuyun ve en sevdiklerinize hediye edin :) bu iki kitabı bitirince sırada
*Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz-Dr.Reşit Haylamaz(2cilt siyer)
*Blogumun adını alan Nilin Melikesi-Sibel Eraslan
*Uçurtma Avcısı-Khaled Hosseini
*Bin Muhteşem Güneş-Khaled Hosseını
*Küçük Mucizeler Dükkanı- Debbie
*Ruhun Deşifresi-Mehmet Ali Bulut
*Paulo Coelho-Simyacı
*Doğu'nun Kızı- Benazır Bhutto
*Nazan Bekiroğlu-Nar Ağacı
huh! bu listenin daha 3 katı kadar var sanırım ama şimdilik sıraki kitaplarım olarak sizi sectim bebeklerim :))

Diksiyon
Ben öğretmen adayıyım,toplum içinde rahat ve dogru konusmam gerek. Ama kendimi beğenmiyorum,hoşlanmadıgım noktalar var, mesela bazı kelimeler net cıkmıyor bende konusma esnasında, sadece işim için değil günlük hayattada en güzel şekilde konusmak istiyorum ve etkileyici :)) stajımda var bu sene gencecik delükanlıları konuşmamla etkileyip ergen psikolojilerini alt etme planım var!:D ahaha yok canım, cok uslu bir kızım en cici halimle gidip uslu uslu öğretmencilik oynucam! huff  ya onlar beni oynatırsa? anam şimdiki ergenler bi ayrı neyse konudan sapıyoruz :) Evet diksiyon şart, herkes bu konuya dikkat etmeli güzel konusan kelimelri net söyleyen etkileyici konusan birini kim sevmez? Hitabet iletişimin temeli bozuk olan iletişimi diksiyonla düzelticim :) ve tabiki yukarıda yazdıgım o kitap var ya iletşim konusunda harika!onda da kopya cekcem. Ay 2 saattir diksiyon diyorum da nerden alcam ben bu kursu? İnternet üzerinden arştırcam videolar bile yeter bence, illa kurs olcak değil.

Kuran-ı Kerim 
Kitap kategorisine yazabilirdim ama ayrı tutmak istedim, çünkü direk okuyup gecme şeklinde değil de üzerinde bizzat çalışmak istiyorum,evimizde tefsir yok sanırım ama meal var sonra ben biraz cevircem kendi çapımda, özellikle sık sık okudugumuz sureleri. Anlamını bilmek istiyorum ve bulundugum seviyeyi düşünürsek bu benim üstüme farz..

Mesleki Okumalar
hmm bunu nasıl anlatsam ki şimdi.. çok okumam lazım analiiz ederek huf söylemicem sana bunu :D

Mutlu Ol-Pozitif Düşün
Aslından her şeyin başı gitgide aksi yaşlı bir ruha bürünmem! ::D gülmeyin yaa! :)) Bazen 23 yaşında oldugumu unutuyorum. 5 cocuk doğurmus allah korusun kocası ayyaş, kaynana dırdırı ceken 40 yaşında bir gelinim sanki!!! oha yaa yazıkki bana :/ oysa ben 23 yasında, bekar, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızım. Nerden geliyor bu depresif haller yok efendim melankolizm. Aklını başına al kızım dedim kendime.. Ama şunu bilmelisin bilog: ben durduk yere hayıflanan biri değilim, sorumluluk duygularım ve insanlara olan duyarlıgıgım fazlasıyla gelişmiş. Bir başkasının misal kendi kardesim güle oynaya olayı hiç takmazken ben iç dünyamda neden ama'larla başlayan iç çığlıklarımda boğuluyorum. Düşünmek, duyarlı olmak cok güzel bişey insanı büyütür, olgunlastırır ama çözüm bulunamıyorsa o kadar düşünmenin manası yok bence. Şimdi ben böyle diyorum ama fırıl fırıl çalışan beynim  durur mu hiç? yine calış sevgili beyin, ama pozitif yönlere odaklanarak,tamam? ;)

Film-Dizi
Dizi olarak kore muhtesem en iyilerden bikac tane daha izlemeliyim. Şimdiye kadar:
Playfull Kiss, Protect The Boss,Secret Garden ve bu bitirdiğim A gentleman's Dignity'i izledim :) Bu yolda en büyük takipcim tabiki blog aleminin kore sevdalısı canım; Nabrut :) Blogundan kopya cekicem, bakalım sıradaki hangisi olsaa?Önerilere acığım :)

Film;çok fazla film seyretmedim özellikler korku filmlerinden hiç hoşlanmıyorum, en sevdigim ise hint filmleri.Doğu filmleri konusunda Hayal otobüsü Meral'in Bloguna ışınlamayı düşünüyorum.  Ayrıca Ölmeden önce izlemem gereken film, ya da en iyi 20 film diye google amcama sorarsam tamamdır :) En son gecen aksam ''Umudunu Kaybetme'' diye bir film izledim, yenilenmekte olan bana nasıl iyi geldi bilemezsin çok güzeldi, bu tür filmleri seviyorum. Kore dizilerini her izlediğimde hissettiğim son derece şirin, cici ayrıntıları ve aşka olan düşkünlükleriyken hint filmlerinde samimiyetlerini hissetmeyi seviyorum.

huff çok dagınık yazı oldu sanki davulca amca balkonum altından davulunu gümletmese daha iyi yazabilirdim! yoo yoo ne demiştik yeni kararlar aldık sakin sakin.. pozitif olcam, ve eger birgün bok kuyusuna bile düşsem kendimi mutlu edecek şeyleri bulmalıyım :))
 Umarım bunları gercekleştirebilirim..




16 Temmuz 2013 Salı

VAKİT TERAVİH,BEN Mİ?

Selamm
Şu anda teravih zamanı ve ben malesef gidemiyorum... evdeyim, dizimi izliycem, a gentleman'i.
Galiba normal biri değilim, rabbimin saganak saganak rahmet yağdırdıgı cami bile bana yetmiyor! :(( off ya da ben yanlış yorumluyorum, o kadar üzgünüm ki..

Dün iftarda cok eglendim ailece sonra küçük kardeşimle biraz bogustuk, cok güçlü büyüdükçe beni at ediyor cadı :) teravih zamanı geldi cok yagmur yagdıgı için babam zaten babaannemi arabayla götürüyor camiye, biz ise yürüyerek gitmeyi tercih ediyoruz, 2 adım yer zaten, hem iftar sonrası hava alıp yürümek iyi geliyor. Neyse, hazırlandık dısarı cıktık, ben gayet iyiyim, arabaya atladık caminin önünde indik. 

Cami de ısık yoktu normalde ısıl ışıldır, meger camininde dahil oldugu bölgede elektrikler kesilmiş mum ışıgı ve seyyar florasan diyeyim öyle ışıtma cihazları konulmus, ohh dedim ne güzel romantik bir teravih olacak :D bu arada hala iyiyim ben. 

Ezan okundu,imam davetiyle yatsı sünnetine basladık. Ama bişeyler yolunda değildi ben iyi hissetmedim kendimi, camide boğuldugum hissettim! Camide!!! midem bulanıyor, cok halsizim ve bacaklarım titriyordu. durursam bayılcam evet hemen eve gitmeliyim..2.rekatı tamamlamadan selam verdim,ola ki kusarsam camiyi batırmayım diye cıktım namazdan,hemen cam kenarına attım kendimi nefes aldım derin derin..Camide loş ışıkta namaz kılan insanlara baktım bir de kendime..eve gitmek istedim annemin selam vermesini bekledim. Nihayet selam verdi kötü oldugumu eve gitmem gerektiğini söyledim ne oldu ne oldu diyor anne midem bulanıyor iyi degilim hadi siz namaza devaö edin merak etmeyin beni dedim..  çok üzgünüm, bir olaydan pekcok anlam,ders cıkaran ben o yagmurlu cami yolunda cok sey düşündüm. İmanım mı zayıftı benim? neden iyiyken camide kötü oldum? cami bu ,allahın evi,inançlarımın mabedi..daha cok mu sarılmalıyım dinime, ahh kesinlikle.. bünyem hassastır benim, yine mi zayıf düştü acaba? ramazandayız yeme düzenime bişeyler yapamam ama uyku düzenim diye bişey aylardır yok... Allahım ben ne zaman aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanan gece uyuyan biri olcam?

yıldızım düşüktür benim, küçükken cok ağlıyorum diye sevgili babaannecik beni  hacılara hocalar götürmüş, bu kızın cok hassas  ruhu siz etkilemenseniz anlamasanız bile o cevredeki kötü niyetli bir fikri nazarı yakalar demiş. İyi de ben artık bir sabi degilim ki, 23yasında cocuklugunu tamamlamış ve malesef günahları olan bir kulum, ruhum hala mı hassas?onda mı yani?

tesadüfdü bu değil mi yok yok bizde tevafuk oluyor bu durum,ama  mekan, narin ben narin insanın kafası karısıyor haliyle.. camidekiler eve döndüğünden kuzenler merak etmiş nasıl oldum diye geldiler falan, iyiyim dedim onlara ama değilim üzgünüm..şimdi onlar teravihte ben evde..

11 Temmuz 2013 Perşembe

BİZİM EVDE RAMAZAN

Selammm :)
Daha sizleri kutlayamadan Ramazan ayının 3.gününe geldik bile :) rabbim hakkıyla gecirenlerden eylesin bütün inananları ve inandıgını ibadete dökenleri. Havalar sıcak, nefisler çoşmuş, sinir stres aclıkla beraber atlanırken Rabbimiz sabır versin bizlere. Ben cok zorlanmıyorum elhamdülillah,Allah kesinlikle sabrını veriyor yeter ki samimiyetle neden oruç tuttugumuzu bunun ehemmiyetini bilelim,O, O'nun uğruna yemeden içmeden kesinlen kullarını yalnız bırakır mı hiç?

Şu aralar hepinizin evinde oldugu gibi bizde de Ramazan telaşı ve düzeni var. Ramazanın gelmesiyle hayatımız ona göre şekilleniyor. Öncelikle tabiki yemek saatler :) ardından tok tutan ama agır olmayan sahur hazırlıkları, iftara ise hafif yemek hazırlıkları gibi :)

Bizim evde ramazanlar nasıl gecer?hadi bunu konuşalım :) Yalnız sizde anlatın neler yapıyorsunuz aileniz nasıl gecirir?

* Ramazan'ın ilk günü teravihle başlar bizde, kesinlikle her sahurda sofra hazırlarız, yani sahursuz oruç tutmuyoruz :) Sahur vaktinin bereketinden, faziletinden faydalanıp aile üyelerinin uykulu halleriyle karınlarını doyurmasını izlemek çok komik :)))))

*İlk sahurda annem '' Ramazan'a Özel Geleneksel İlk Sahur Gözlemesi'' özenle yapar :)) anacugumlaa bu konuda ne kadar eglendim bilemezsiniz ,o gözlemeleri acıyor ben acıtasyon yapıyorum kadına :) Çünkü bizim evde nedendir bilmem herşey herzaman yapılır evimizde pişer ama gözlemeye sadece ilk sahura özel!!! :D
Annem: Ayy Ramazanda geldi geceye ne yapsamki ?
ben: Ahaha harbi mi soruyorsun kız? Gelenegimizi unuttun mu? gözleme isterim tabiki malum yıl da bi....derken kafama yastık yedim bilog! cok acı verici :/ ::) 23 yaşında annesinden yastık yiyen senede bir gözleme yiyen bicareyim ben  :)) anam da olmasa kime takılcam ya, seviyorum kız seni :)

*Evimizin bir de bıdıgı var ama o bıdık büyüme yolunda ve artık orucları tam tutma yaşına geldi :) Her gece onu kaldırmak ölüm! Hatun uyurken unutuyor ramazanı bir afralar tafralar uflaya uylaya kalkıyor nihayet :) hele bi yemek yeyişi var uyurken yiyor, o tek göz kapalı :))Onu izleyip gülmekten ac kalıyorum sahurları bilog :D ola ki ona güldüğümü anlarsa aboov yandın! nasıl bagrıyor kızıyor, lafı 'oruc tutmıycam ben'e getiriyor :) onun için çaktırmadan gülmek lazım :) 

*İlk teravihe olabilgince (!) :) maaile gitmeye calısırız aslında hergece öyle ama arada tembellik edenler oluyor :) Cami çok kalabalık değildi, yarısı anca dolmustu acaba ilk gece teravihin basladıgını bilmeyenler mi var diye düşünmeden edemedim. Gelenler de zaten bir hayli paslanmıstı :) hani  teravih namazları arasında salavat-ı şerifeyi cemaat hep bir agızdan okur ya işte o olamadı bilog! :)Bir grup Allahumme salli.. derken arka cenaptan alihi ve sahbihi sesleri yükseliyordu :) İmam araya girdi mikrofonla falan ama imkanı yok hele o aşagıda gelen gür sesli iki amcam bütün cami korusunu talan etti. Çıkışta herkese selavat getirtip o iki tertibi ifşa etcektim, neyse kızım ugraşma, selavatı önden gitseler de camilere gelen amcalar candır :) Cemaat harbi paslanmıs, ama dedim bu ilk siz bide benim aslanlarımı son gün görün heheeey :)) 


suan saat 02:27 ve sahuru için herkes ufak ufak uyanıyor, annem muftakta bende birazdan ışınlanıyorum yanına. Gideyim de iki güleyim, uyurken yemek yiyen insan belgeselini izlerken, aç kalmamak dileğiyle :)

not: bütlerime girdim sonuclarını bilen öğrendim :) ama devamı yarın ki yazımda inşallah, hayırlı sahurlar, hayırlı ramazanlar  ey cemati müslimiyn! :)))))


5 Temmuz 2013 Cuma

EN BAŞA DÖNDÜM YİNE..

Selam millet! Keske telefondan yazabilsem emin olun daha cok yazı girerdim buraya..Ama kısmet napalım :)) Laptabı actıgım sürece huzurlarınızdayım efenim :)

an itibariyle başım öyle ağrıyor ki... Bazı belirsiklerden dolayı mı yoksa cereyan falan mı bilmiyorum.......


Finalleri verdim sonuclar 2 dersim dısında cok güzeldi. O iki ders dc geldi yükseltmek için büte gircem. Aslında ortalamadan geciyorum ama yine de cokda  başarılı olmayan şu öğrenim hayatımı bitirmeye 1 yıl kala ortalamam daha fazla düşmesin. 50 almışım bi de ya! hayret bu hocalar en iyi beklediklerim nasıl böyle gelmis ? neyse ki dc gelmiş büt hakkımı kullanıp yükseltecegim :) Biri bu pazartesi diğeri de çarşamba günü :)) Malum rahmet ayı Ramazan da geliyorrrr! Pazartesi oruç degiliz ama çarşamba günü umarım sınav sıcaklar ve oruç zorlamaz beni :))) Dua edin bana..


Arkadaşlarım girme ugrasma bu sıcakta ramazanda,zaten gecmişsin diyorlar.. Aman ben 50den yüksek alacagıma eminim, ve 70 80 alırsam dönem ortalamam 0.40oranında artıyor ki asla az degil bu oran!


Şimdiye kadar çok düşünmedim ortalamamı ama artık yapabilcegimin en iyisini yapmaya calısıyorum. Mezuniyete 1 yılım kaldı, son sınıfım artık. Azıcık kendimi tanıyorsam ben boş kalmam illa ki bir ugras bulurum olaki yüksek lisans düşünürsem ortalamam iyi olsun diyorum..


Gecenlerde burda bir yazımda kpss kursu araştırıyordum bildiğiniz gibi..Çok düşünmenin fayda vermediği beni gercekten bunalttığını, aslında bu kursların bircogunun aynı oldugu kanısına vardım. Boş kaldıkça her mecradan  araştırdım, sosyal ağlar forumlar gibi..  Bi ara hem sınavlar hem bu karar cok gerdi beni..Kurs herşey degil ama motivasyonumun bozulmaması için aslında hersey,öss hazırlıgında dersanede yasadıgım sıkıntıları düşünürsek... Neyse 4çocuklu birailenin ferdi olarak hem kesemize hem gönlüme göre bir yer buldum nihayet! Üstelik tanıdık bir hocam cıktı orda ve taa nisanda yazılanlara göre 300tl dahaaz bir fiyata kaydoldum :) Vatana millete hayırlı olsun!!!!!  :)))


Haftaiçi okul +staj, haftasonu dersane nasıl olacak bilmiyorum.. Ama bir yıl daha ertelemek istemedim hayallerimi.. Değiştirmek istiyorum, başarabildigimi görmek istiyorum, çok sıkılıyorum blog.. Kocaman kız oldum ve babamın elinden tutup dersaneye kaydolmak..pazarlık yapmak.. maddi durumları düşünmek.. ve o an yerin dibinini dibine girmeyi çok isterdim..



Şimdi sabretmeliyim.. Ömrümün geri kalanı için..
Artıkhayallerime kavuşmak için..
Kimseye yük olmamak için
Nefes almak için ve yaşamak için..
Bir kpss degil bunun alesi varmış, ydssi varmış bir de..
Hayatım/ız ABCDE şıklarının yanına iliştirilmiş...
Ahh zor geliyor be blog...!
Başa döndüm sanki, hiç 4 yıldır okumamış gibi
En başa döndüm yine....