30 Ekim 2012 Salı

BİZİM AİLEDE BAYRAMLAR

Kocamaaaan bir ailenin ferdi olarak kalabalıklar içinde büyüdüm. Ama koca kız oldum hala pek kalabalıkları sevmem, elimde değil iyiyken bir anda sıkılıyorum :)) Neyse efenim bunkalabalıklar bayramda artıyor tabiki :) Şöyle söyleyim evler bile almıyor.

Yetim ve öksüz olarak büyümüş benim dedem ve hep çok kalabalık güçlü olmak istemiş. Tek diye sahipsiz diye çok hor görülmüş zamanında ve Allah ona bir sürü çocuk ve torun nasip etmiş. Şimdi dedem hayatta değil ama geride birbirine bağlı ( her ne kadar nahoş durumlar yaşanmış olsa da) bir bir aile bıraktı peşinde.

Bayram telaşı en gec 1 hafta önce başlar temizlikler, sarmalar, tatlılar.. Afere günü ise memlekete kabir ziyaretine gidilir. Bu ziyaretin 30 kişi ve hatta daha fazlası olduguna söylemem gerek yok sanırım.Cümbür cemaat dedenin gönlünü almaya köy mezarlığına gidilir.

Şeker alınır öyle 3-5 kilo alınmaz bizde. Babam bazen fazla eli bol. 10 kilo şeker almış, cocuklara bol bol verin sadece bayramlarda değil her zaman ikram edelim diye.

Bayram sabahı babamlar namaza giderler. O sırada annem hemen seslenir bize '' Kızlar kalkın baban camiden gelecekkkk'' Zorla çıkarılan pijamalarla bayram moduna girilir. Sabah sabah bayramlığımı giymem tabi kahvaltı sofrası kur, kaldır ortalıgı topla derken bayramlığımı giymem tabi :) Babaannede toplanırız, herkes onun evinde bayramlaşır ve kahvaltı yapar. Onun evi uzak değil en yakınımızdadır, zaten bizde kim uzak ki? 40 ya da 30 artık saymıyorum bile o kadar amcalar halalar yegenler kahvaltı öncesi bayramlaşır salon ana baba günü :) ( bizim aile gibi bir tane yok biliyorum! siz hiç 40 kişiyle beraber bayramlaştınız mı sorarım?? :D  Kahvaltı masasına ilk erkekler oturur, onlar kalkar kadınlar oturur.Haremlik selamlık uyguladıgımızdan degil elbette ama gelenek olmuş bizde. Kalabalık oldugumuz için erkekler tam bir sofra kadınlar da tam bir sofra oluyor.

Sonra uyanık kuzenler vardır ki harçlığını alan, kahvaltısını yapan yok olur. Sen isen yediğini bırakmayı adet edinmediğinden sofrayı kaldırıp ancak evine çıkarsın...

Ola ki ilerde benimde bir ailem oldugunda yine babaannemlerde mi bayramlaşcam kendi anne  babamla? Bunu istemiyorum iyi güzel kalabalık olmak ama ben o kalabalıkta kendi anne babamın elini öpmeyi unuttugum zamanlar bile oldu ee ne anladım ben bayramdan? İnsanın aklı kalmıyor ya hu  başım dönüyor öp öp bitmiyor :) Neyse efenim ortada fol yok yumurta yok bunlara kafamızı yormayalım :))

Biz de bayramlamın ilk sabahı böyle karmaşa ve devasa kalabalıkla başlar. Sonra herkes birbirinin evine gider,harçlık meselesi hala devam eder, amcalar artık fire veriyor bunu da söylemeden gecemiycem :) Önceleri 200tl harclığım oldugunu bile bilirim şimdi ise 50tl :)))

Allah hayırlı bayramlar nasip etsin herkese :) Her bayram biri eksiliyor bizden ve her bayram birileri katılıyor....Seneye nasıl bir bayram bekliyor bizi ? Önümdeki şu 3 yılı çook merak ediyorum... Bir sonraki yazımda bu konuda görüşmek üzere herkesin geçmiş de olsa bayramını kutluyorum :))


21 Ekim 2012 Pazar

BU BİR TEVAFUK MU BİR İŞARET Mİ YA RAB?

Sıkıldım bir film açayım dedim ve 1 yıldır bir arkadaşımın tavsiye ettiği filmi açtım.


Ayat Ayat Cinta
Sevgi ayetleri, İslami unsurları içinde barındıran romantik dram filmi. Filmin seneryosu, aldığı bursla dünyanın meşhur İslami üniversitelerinden el-Ezher'de okuma imkânı elde etmiş, fakir ve İslam'a sonsuz bir bağlılık duyan Endonezyalı bir gencin öyküsü etrafında dönüyor. Filmin kahramanı olan Fahri adlı genç, bir çok felaket ve sıkıntıyla karşılaşmasına rağmen sahip olduğu yüksek ahlaki seciye sayesinde bütün bu badireleri atlatmayı başarıyor.
Habiburrahman El Shirazi'nin en çok satan meşhur romanından perdeye aktarılan ve yönetmenliğini Hanung Bramantyo'nun yaptığı film, 11 Eylül saldırılarından sonra terörle İslam arasında bağ kurmaya başlanılması nedeniyle İslam'ın fedakârlık, sevgi ve sabra dayalı gerçek yüzünü göstermeyi amaçlıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=eR3fMDJtzTI burdan izleyebilirsiniz!
..................................................................................................................................................



 Evet çok etkilendim.. Çünkü ben neredeyse 6 aydır bir tevafuk görüyorum.Bir uyarı mıdır ibret midir Rabbimin bir nimeti mi bilmiyorum ama Çok eşlilik konusu var.Bu yazımda  değinmiştim hatta.

Rastgele seçilen kitaplar ,izlenen filmler, uzun zaman sonra gördüğüm hocamın lafı bu konuya getirmesi bunları düşünmeye iten nedendi. Oysa bilindiği gibi bunları yargılayacak bir durumum yok benim. Yani evli değilim, nişanlı değilim bir sevdiğim de yok..O halde nedendir bilmiyorum.. Hissettiğim tevafuğu sindirip ibret alma zamanı..Bununla ilgili bir imtihan mı bekliyor beni bilmiyorum.. Filmde geçen bir cümle özetliyor belki de.. ''Sabır....İhlas....İslam budur!''

 Ve Aşk, biraz da fedakarlıktır.Evliliklerin basit oyunlarla değil de sahih bir iman ve fedakarlıkla yürüyebilceğini öğrendim.Öğretene hamd olsun..

BAZAAR DEĞİL PAZAR!:))


Bir pazar gününden herkese merhaba! Diye başlamak isterdim kadın programları gibi :)) eheh :) Pazar deyince aklıma yarın ki okul gelir ,ütü yapmak demektir ,pazarları gezmeyi sevmem ben kalabalık olur her yer :)
Bugün farklı olarak yarın okula gitme durumum yok astık okulu, bayram ya hani, herkesi memleketlerine gönderdim :/ Kaldım mı Ankarada bir başıma..Alışığım ben bakalım ne zaman bırakıcam bu Ankara bekçiliğini.. Sevmiyorum sanmayın seviyorum ama ben şehri pek yaşayamıyorum sorun bu ve yol problemi.Merkezle evim arası trafiksiz 1 saat trafikli 2 saat :)) Okulda aynı öleceğim bir gün yollarda :)

Okul yok yarın  bugün de evdeyken rahat rahat Pembe kerestenin beni mimini yazayım dedim :) Teşekkür ederim Pembecim ^ _^

Çantamdaki 5 şey:
El kremi
Mendil ve ıslak mendil
Ayna
Şemsiye- güneş gözlüğü ( ne alaka bu ikisi demeyin, buranın havası sürprizlidir :)
Minik ajanda


*Odamda ki 5 favori şey:
Kuranı Kerim
Renkli kalemlerim
Sözlüklerim ve kitaplarım
Kozmetik dolabım
vee tabiki yatağım bu aralar aşk yaşıyoruz :)) ehehe

*Bu ay planladığım 5 şey:
-Sunumlarımın hiç birini yapmadım sıra bana geliyor acil hazırlanmalıyım
-Görüşmek istediğim dostlar var ama kısmet...
-3 adet yarım kitabım var ki hiç adetim değildir yarım bırakmak bitirmeliyim
-Çok ders çalışmalıyımm :/ İnsan pazar sabahına hocanın tahtaya çıkarıp sordugu soruda cebelleşerek uyanması nedir bilirmisin blog?
-Hasta ve ölü gibi gecen bir ayımı huzur diliyorum ve sağlık diliyorum! gerrisi teferruat :)

*Almak istediğim 5 şey:
-Kış geliyor malum Ankara soğuğunda bu kızcağızı koruyacak bir bot ve kaban almalıyım( Ankaralı arkadaslardan öneri bekliyoruum :)
-Gözaltlarım modifiye gibi duruyor  :( uykusuzluk düzensizlik derken iyi bir krem kullanmalıyım
-İnce yeşil bir hırka istiyorum sonbaharın sararan yapraklarına inat! :) yok şaka tabi sonbaharı severim hem de çok severim yeşil hırkayla soğan kabugu etek güzel olur diye düşündüm :)
-Şal almak istiyorum :) Ama ipek olsun fakat %100 olanlar luzumsuz pahalı öyle  %18lik yeter bana ;) ne renk alsam caba?
-Bir de uykumu alsam yeter bana :)

*Beni mimleyen kişi PEMBE kERESTE ve ondan etkilendiğim 5 şey:
İlk yazılarından biliyorum onu  blog değil de sanki roman yazarmıs gibi yazıyorsun demiştim :) Hatta bunu yazanın bbüyük yaşlarda birinin kurgu blogu sanmıstım :) ehehe :) çıtı pıtı çalışkan bir genc kız ve teşekkür ederim beni mimlediğin için pembe kereste :)

Benim de mimlediklerim
men de boor, melodram, bis, cici bici,nabrut

17 Ekim 2012 Çarşamba

\\\Sabrimin sinandigi zor bir gun///

Alisma surecinde olan bir blog yazariyim ee bir de bu blog duzeniginin degisme ve ayrica yazdigim yanlis harflerden anlasilcagi uzere pcmden nefret ediyorum\ oyleki suan bir nokta bile yapaiymiyorum/ biraz once slasi kesfettim nokta yerine bunu yapcam/ ay uzulen surat bile yapamiyorum\ format attigimdan beri barisamadik kendiyle \benim acayip ,derslermden dolayi dil ve klavye ayarlariyla oynadim ama duzeltemedim isime de yaramadi odevde uffff  \  bilen biri yardim etsinnn


Neyse gelelim neler yapiyorum onu anlatayim\  bu aralar deli gibi yemek yiyesim var acayip yiyorum hemde zayiflamaya karar vermisken/// bunu 3nokta olarak anlayin///
Keske tek derdimiz fazla bikac kilo olsa ama oyle degil hayat// kirildigimda kilo falan yalan oluyor kalp agrisi butun hepsini bastiyor// Bugun hicc ama hic kolay olmadi bu bozuk yazimla okumak isterseniz eger buyrun bakalim

Sabah uyandim annem komsuya gitmisti 5 dakikaligina ve telefon caldi ki ben ev telefonuna acmayi sevmem mecburen kimse olmayinca baktin/ ahizeyi aldim elime bekledm ses yok\ sonra muzikler acayip seslere geldi ve yasli bir adam sesi! kimsinizi dedim o da bana kimsiniz dedi/ kizdim ki babam olsa afetmem arayan sensen sen tanitacaksin kendini/ sonra adam onca gurultu icinden biseyle duydum hic de hoss olmayan kalbim sikisti ve kapattim \ yakistiramadim insanlara bu kadar okuz olayi hala kalbim kaldirmiyorr/ ritim bozuklugu var ve buaralar yeniden patlak verdi malesef bende kalbim agzimda resmen/ tekrar telefon caldi ve actim hani yanlis anlamisimdir ya bir akrabaysa  baska biridir dedim\ Tekrar ahizeyi aldim elime veee\\ bu kadar mi kotu olur bir insan bu kadar mi gunah islemek kalp kirmak kolay olur heleki bir insanin en kiymetlisi en ozeli namusuna laf etmek laf atmak bu kadar mi kolay olur yarabbimm!\\ sapikti iste abartma kapatsaydin hemen diyebilirsiniz evet kapattim hemen duymustum duyacagimi\  Mazlum neymis iliklerime kadar hissettim cunku ben boyle seylere dayanamiyorum/ Allahim neolur beni bununla sinama/ Aklima genc kiz oldugum geldi/ Henuz evlenmedim bile o zalimin neyi kastettigini bilemeyecek kadar cahilim \ ben bu kadar temiz iken sen pis kalbinle nasil bu mubarek gunlerde boylesine kolay kalp kirabilirsin kii\\ kiz olmak inanilmaz zor heleki hassasiyetleriniz varsa ve inanclariniz varsa\\ kalbim nasil kirildim hala uzuluyorum ve sadece helal olani ver diye dua eden bi garip kulu bir zalimle siniyorsun ya rabbim biliyorum o zalimin basi oldugu yerde durmayacak//

vee yine caldi telefon israrla caldi/// acmadim bu sefer nefes alamiyorum banyoya gidip elimi yuzumu yikadim telefon hala caliyorr ve o caldikca ben daha fena oluyorumm// Okul saatim aklima geldi ve kendimi rahatlatmaya calistim mantikli olmaya calistim hazirlandim okula gitmek icin// bugun zordu benim icin  daha bitmemisti////////

Okula zoraki gidiyorum aslinda kendime kizamiyorum cunku yol derdi artik  asti kendini/ ben okula tam 3 vasita degistirerek gidiyorum bugunde aynen tam 2saat once ciktim yola oglen vakti trafik falan azdi ama gezen teyzeler toplamis colugu cocugu otobus bildigin pazaryeri gibi/ vee tezek kokuyor malumunuz kurban oncesi millet bahcesinde mi besliyor anlamadim okulumuzun da bitmek bilmeyen gubreleme calismalariyla icim disim tezek oldu desem yeridir/ neyse efenim 2 vasita degistirdim bol kokulu ve kucuk cocuklu hatunlar esliginde sonra geldm tandogana bekle allah bekle yok otobus 40dk bekledm ve sonra okula kadar yurudum\ soylemeden gecemiycem bide ucu yirtik maksi etegimle yurudum otobuste kim basti anlamadim ben de olabilirim uzun etek giymeyi pek beceremeyen biri olarak ama aliscam insallah\

Okula o kadar erken cikmama ragmen yine yine gec kalmayi basardim tam 20dk/ Ders bitti ve eve donerken bindigim otobuste kimi gordum tahmin edin//  Yine bir keresinde sinava hazirlanirken elimdeki notlarimi gorup garip bir adam yanasti ben bunu okurum yae dedi/ ilgileenmedim cunku yabancilarla oyle otobuste 10gordugum insanlarla konusamam rahatsiz olurum/ bide adamin oldukca kirli paspal meczup halini getirin gozunuzun onune bakim\ neyse ben urktum adam bakislari falan garip\ kapti elimden notlarimi okumaya calisiyor ama bir halt bilmiyor  tabi\ okuyamadi  dedim verin hemen notlarimi sinavim var benim dedim ve aldim\ adam uzun uzun bakti bana normal olamayan bakislari iyice degisti ahaa dedim asik oldu onu itiraf etcek\\ cattim kaslarimi bekliyorum ne diyecek bu arada ilk durakta inmek icin bakiyorum ama araba kagni gibi mubarek\ benim catik kaslarimdan korkmus olacak ki yok soylemiycem dedi soylemeyin zaten dedim ve indim/
Iste o adami gordum\\ Allahim ne olur bitsin bugun diyerek dualar ettim beni gormedi ya da hatirlayamadi o meczup//dualar ederek evime geldim o garip adamla ayni durakta indik cunku//



ahhh hayat bazen hic kolay degill\\ ya da bazen birden fazla sinava tabi olabiliyoruz\\ yapabldigim teksey hidayet dualari//
butun bu yanlis ve uzun yazmama ragmen sonuna kadar okuyabilen var midir acaba////


11 Ekim 2012 Perşembe

sevmedim burayı..

şeytan diyor ki boşver herşeyi aç ötekinde yaz.
sevemedm ya hu yazasım yok görünen o ki okuyan da yok :))
uff fena gıcık oldum
yeni blog seysine de alısamadım telden giremiyorum en kötüsü de bu galiba..

ankara bugün soğuk ben ondan da soğuğum..